PAZAR ÇEREZİ

Aslı SERTDEMİR 18 May 2024

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Netflix'te yayınlanan "Kimler Geldi Kimler Geçti" dizisini, yayınlanmadan önce masaya yatırmıştım. Okuyanlar hatırlar… Diziyi, tarzından dolayı çok da sevmeyeceğimi yazmıştım. 2 gün önce izledim, bitirdim veee sevmedim! Bir kez daha anlamış oldum ki romantik diziler, filmler benlik değil.

Oyuncu kadrosu cidden iyi. Kast güzel seçilmiş, tüm karakterler yerine oturmuş. Kızlaaarrr iki yakışıklı adam görelim gözümüz gönlümüz açılsın istiyorsanız, buyurun doya doya izleyin. Ekrana hoş adamların biri giriyor, biri çıkıyor.                                                                                                                                                                                  Senaryo güzel yazılmış, sıkıcı değil. Yerli yerinde güzel espriler, benim gibi romantik hikayeler sevmeyenler için diziyi daha izlenebilir kılmış. Diziyi bitirmemi sağlayan en önemli unsurlardan biri de kurgusu! Güzel kurgulanmış… Ve tabii kii mekanlar, evler, kıyafetler de çok iyi seçilmiş. Sanat departmanını tebrik etmemek büyük ayıp olur.                                                                                                                              Bu kadar olumlu eleştiriye rağmen hikayedeki aşk, duygusallık ve romantizm “Kimler Geldi Kimler Geçti”yi maalesef listemden çıkarıyor.                                                                                          

 

Hak teslimi…

 

Sesini sever miyim? Hayır! Halini, tavrını, tarzını sever miyim? Hayır! Radarıma girmiş, takip, merak ettiğim biri mi? Hayır! Pekiii sırf ben böyle düşünüyorum diye, adaletsizlik yapar mıyım? Tabii ki hayır!                      Sezar'ın hakkını da Sezar'a veririm.                                                                                                           Bayhan, kısa süre önce “Tiryakinim” şarkısını yeniden yorumladı. Ve kimsenin tahmin edemeyeceği seviyede ses getirdi. Beğenmeyenler var… Ama yorumları okuyorum da beğenenlerin sayısı hiç az değil. Basit bir altyapı, basit bir kliple, Bayhan’ın kendine has yorumu ile şarkı hiç tuhaf bir başarı yakaladı. Üstelik milyonlar dökmeden… İsim firmalar ile marketing, imaj, pr çalışmaları yapmadan Tiryakinim ve Bayhan her yerde konuşuluyor. Şarkı her yerde çalıyor.                                                                                                                           Tiryakinim şarkısını zaten çok severdim ama ne yalan söyleyeyim Bayhan’ın yorumunu da sevdim. İşin Aslı astarı; ben Tiryakinim ile gelen bu debdebeye Bayhan’ın bile şaşırdığını düşünüyorum.

 

Gezegenler bizi çağırıyor!

 

Dünya genelinde birçok tartışmayı beraberinde getiren astroloji, İstanbul'da düzenlenen bir konferansla yeniden gündemde. 1, 2 ve 3 Haziran tarihlerinde İstanbul Üsküdar’da gerçekleşecek olan etkinlik, astroloji tutkunlarını ve uzmanlarını bir araya getiriyor. Deneysel Astroloji Akademisi tarafından düzenlenen etkinlik, Cosmic Intelligence Agency iş birliği ile gerçekleştirilecek. Konferans boyunca ekonomi ve finans başta olmak üzere astrolojinin çeşitli alanları ele alınacak ve katılımcılara astrolojinin günlük yaşamda nasıl bir rehber olabileceği gösterilecek. Etkinlikte, kişisel haritaların önemli döngüleri finansal açıdan incelenecek ve şirketlerin döngüleri analiz edilecek. Astroloji tekniklerinin ekonomik koşulların geleceğini nasıl tahmin edebileceği ve finansal evrimin nasıl şekillenebileceği üzerine oturumlar düzenlenecek. Konferansta yer alacak konuşmacılar arasında Uluslararası Astrolog Olga Morales, Rod Chang, Julija Simas, Şebnem Ekşib ve Deneysel Astroloji Akademisi Kurucusu Kenan Yasin Bölükbaşı gibi isimler bulunuyor.                                                       Katılımcılar geniş bir yelpazede bilgi sunacak olan bu konuşmacılarla doğrudan etkileşimde bulunma fırsatı yakalayacaklarmış. Deneysel Astroloji Akademisi, etkinliğin astrolojiye olan ilgiyi artıracağına ve bilgi ile deneyim paylaşımını teşvik edeceğine inanıyor. Astrolojiye ilgi duyan herkes bu benzersiz deneyimi yaşamaya ve astroloji alanındaki gelişmeleri yakından takip etmeye davetli. Detaylı bilgiyi için www.deneyselastroloji.com da bulabilirsiniz.