KATAR

Mustafa YAŞAR 27 Kas 2022

Mustafa YAŞAR
Ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda ikinci maçlar sonrası turnuvaya veda eden ilk ülke Katar oldu.

Ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda ikinci maçlar sonrası turnuvaya veda eden ilk ülke Katar oldu.

İlk maçında Ekvador’a sonrasında Senegal’e yenilerek saf dışı kalan 

Katar, turnuva tarihinde iki grup maçının ardından elenmesi kesinleşen ilk ev sahibi ülke olurken daha önce 2010 Dünya Kupası’nda da ev sahibi Güney Afrika, gruptan çıkamamıştı.

İlk maçlarında favori Arjantin’in Suudi Arabistan’a yenilmesi, Japonya’nın da Almanya’yı mağlup etmesi kupanın en dikkat çeken sonuçları olurken, golsüz beraberliklerle biten futbol kalitesi düşük maçlar taraftar nezdinde can sıkıcıydı.

Katar’da protestolarıyla öne çıkan, ilk maçında İngiltere’den 6 gol yiyen sonrasında Galler’i mağlup eden İran’ı da unutmayalım.

Bazı kesimler tarafından çokça eleştirilse de Arap Yarımadası’nda ki bu ilk kupa organizasyonu bana göre sorunsuz sürmekte.

Futbol kalitesi de gelecek maçlarda artacaktır düşüncesindeyim.

BU ŞAMPİYONA KAÇMAZ

Antalya 14-18 Aralık tarihlerinde Voleybol Kadın Kulüpler Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.  Antalya Spor Salonu'nda oynanacak bu önemli organizasyonda ülkemizi ev sahibi olarak Eczacıbaşı Dynavit ve CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu VakıfBank temsil edecek.

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından 1991 yılından bu yana organize edilen şampiyonaya bu iki önemli kulübümüzün yanı sıra

İtalya’dan CEV Şampiyonlar Ligi ikincisi A. Carraro Imoco Conegliano, Güney Amerika Kulüpler şampiyonu Brezilya temsilcisi Gerdau Minas yine Brezilya’dan Güney Amerika Kulüpler ikincisi Praia Clube ve Asya Kulüpler şampiyonu Kazakistan temsilcisi Kuanysh Club takımları katılacak.

Bu turnuvada daha önce yedi kez şampiyonluk, iki kez ikincilik ve beş kez üçüncülük elde ettiğimizi hatırlatırken; Antalyalı voleybol severleri tribünleri doldurmaya da davet ediyorum.

WORLD TOUR MU?

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, önceki gün yaptığı açıklamayla Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun ‘World Tour’ kategorisine yükselmesi için Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ile 3 yıllık sözleşme imzalayacaklarını ve TUR’un 2026 yılında yeniden en üst düzeyde koşulabileceğini duyurdu.

Müftüoğlu ve yönetiminden beklediğim hamleydi. Tebrik ediyorum.

Ancak Erol Küçükbakırcı’nın başkanlığı döneminde gerekli şartları sağlayamadığımız için kaybettiğimiz kategorinin yakın gelecekte tekrar kazanılacak olması ilk bakışta kulağa hoş gelse de; Türk bisikletinin asıl ve öncelikli sorununun TUR’un kategorisi olmadığı da bir gerçek.

Tamam TUR için World hedefi olmazsa olmaz bir vizyon ancak federasyon ve yönetiminin Türk bisikletinin geleceği adına hem de kısa vade de yapması gereken o kadar daha çok önemli işleri var ki…

Yazarız bir ara.