ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Türkiye'nin hava savunması kapsamında ilk radarı İzmit Körfezi'ne yerleştirdiklerini duyurdu. ASELSAN'ın pek çok hava savunma radarı bulunurken, uzun menzilli radar olarak ERALP öne çıkıyor.

KURULUM VE TOPLANMA SÜRESİ 30 DAKİKA

ERALP, AESA ve sayısal huzme oluşturma altyapısına sahip, S-Bant yeni nesil bir radar olarak öne çıkıyor ve taktik tekerlekli platformlara hızlı bir şekilde kurulup toplanabiliyor. ASELSAN, kurulum ve toplanma üsresini 30 dakika olarak açılıyor.

UZUN MESAFEDEN TESPİT YETENEĞİ

Bu sistem, yeni nesil radar algoritmaları, dijital anten mimarisi, elektronik huzme yönlendirme yeteneği ve anten yüzeyine dağıtılmış GaN tabanlı gönderme-alma modülleri sayesinde, hava hedeflerini oldukça uzun mesafelerden tespit ve takip etme yeteneğine sahip.

Aselsan Eralp

BİRDEN FAZLA RADAR TEK RADAR GİBİ

Aktif huzme yönlendirme özellikli dost-düşman tanıma alt sistemiyle radar, benzer sistemlerin ötesine geçiyor. Ağ tabanlı radar mantığı sayesinde, birden fazla ERALP sistemi tek bir radar gibi koordineli çalışabiliyor ve bu özellik sayesinde "görülmeyeni görünür" hale getiriyor.

Denizdeki yeni avcı İHA, SAHA EXPO'da ortaya çıkacak Denizdeki yeni avcı İHA, SAHA EXPO'da ortaya çıkacak

ASELSAN ERALP TEKNİK ÖZELLİKLER

  • Uzun Menzilde Geniş Tehdit Setine Karşı Etkinlik
  • Çok Düşük RKA’lı Hedeflerin Uzun Menzilden Tespit ve Takibi
  • Katı Hal Güç Yükselteç Teknolojisi
  • Çeşitli Taktik Operasyon Modları
  • Hedef Sınıflandırma Yeteneği
Muhabir: Bahar Yıldırım