Sevgili okurlarım bu hafta size saç ekiminde son teknoloji olan FUE tekniği ile kaybedilmiş saçlarınıza yeniden nasıl sahip olacağınızı anlatmak istiyorum.

Günümüzde, saç ekimi operasyonlarının çoğunluğunu FUE yöntemi ile yapılmaktadır. Cerrahi bir girişim olmadığı için hastalar daha rahat karar vermekte ve bu tekniği tercih etmektedirler. FUE yönteminde saçlar tek tek alınıp saçsız bölgelere nakledilir. Saç ekimi operasyonlarında, ekim alanına uygulanacak cm² de ki kök yoğunluğunun belirlenmesi operasyonun başarısı açısından önemlidir. Lokal anestezi altında yapıldığı için ağrısız bir işlemdir. Ortalama 2.500-5.000 saç grefti açık alana ekilebilmektedir.

Operasyon ekilecek greft sayısına göre farklılık göstermekle birlikte ortalama 4-8 saat süren bir işlemdir. Bu süreçte durmaksızın ekim yapılmaz. Hastanın özel ihtiyaçlarını karşılaması için aralar verilmektedir. Hasta işlem boyunca televizyon izleyebilir, müzik dinleyebilir, dergi vs. okuyabilir. Sadece müdahale gününün akşamında bazı hastalar ağrı kesici kullanma ihtiyacı duyacak kadar bir ağrı hissedebilirler. Ağrı kesici kullandıktan sonra bu şikayet de tamamen geçiyor. Ağrı eşiği yüksek olan hastalar ise, ağrı kesici bile kullanmaya gerek duyacak herhangi bir sıkıntı yaşamıyorlar.
Saçlar ekim işleminden yaklaşık 15-20 gün sonra dökülebilir. Bu durum hastanın fizyolojik yapısına göre farklılık göstermektedir. Dökülme olsa dahi endişe edilecek bir durum söz konusu değildir. İlk saçlar ekim işleminden ortalama 3 ay sonra çıkmaya başlayacaktır. 6. ayda ekilen saçların %75’inin çıkmış olması beklenmektedir. Saçlar ayda yaklaşık 1 cm uzamaktadır. Operasyonun birinci yılında ekilen saçların tamamı çıkmış olacaktır. Saçlar öncelikle zayıf, kıvırcık ve soluk renkte çıkabilir. Ancak zamanla kalınlaşır ve kendi saç formunuza göre şekillenir.
Ekim işlemi aynı gün tamamlanmakta olup, ertesi gün pansuman, 3.gün ise ilk yıkama için merkezimize gelmeniz gerektiğinden toplamda 3 gün bizim için yeterli olacaktır. Saç ekiminden bir gün sonra hasta kontrol ve pansuman amaçlı çağrılır. Bu yıkama esnasında hastanın üçüncü günden itibaren nasıl yıkama yapacağı ve saçlarına nasıl bakım yapması gerekeceği ile ilgili bilgiler uygulanarak gösterilir. Hasta da üçüncü günden itibaren tarif edilen şekilde saçlarını yıkamaya ve bakımını yapmaya başlar. İlk yıkamada sadece şampuan kullanılır. Eğer kendi eski saçlarının, ilerleyen seneler içinde dökülmesini engellemeye de ekilen saçların daha hızlı çıkmasını tercih ederse, kullanmak zorunluluğu olmadığı ama kullanırsa saçlarına iyi gelecek, hormon içermeyen doğal ürünler ile desteklenmiş altı aylık bir kür üçüncü aydan itibaren önerilir.
Saç ekimi hakkında sizlerden gelen en çok sorulardan bir tanesi de ekilen yerlerden daha sonra saçlarınızın dökülüp dökülmeyeceği.
Saç ekimi sonrası saçlar dökülmez.
Ense bölgesinden alınan ve yeni ekilen saçlar dökülmüyor ancak bu süreç içerisinde kafa derisindeki var olan saçların dökülme ihtimali belirli aralıklarla PRP ile destek tedavisi uygulanır. PRP tedavisi hem saç kökünü güçlendirici hem de uzun safhada saç dökülmesini engelleyici bir işlev görerek büyük fayda sağlar. Saç ekimi sonrası iş hayatınıza, yaşam tarzınıza, meslek grubunuza bağlı olarak 1 ile 5 gün arasında dönebilirsiniz. 3 gün sonrasında uzak yolculuk yapabilirsiniz, uçak yolculuğu yapabilirisiniz. 10. güne kadar da hafif egzersizlerde bulunabilirsiniz. 10 gün sonrasında yavaş yavaş ağır egzersizlere geçebilirsiniz. Yara iyileşme sürecinizde yaklaşık olarak 10. güne kadar tamamlanır. İş hayatınıza döndüğünüz zaman özellikle saç ekimi yapılan bölgeyi yani kafanın ön tarafını ve tepe bölgesini travmalardan korumanız gerekiyor ve bu bölgeyi korumak için özen göstermelisiniz.