Polonya'da, bir cerrahın güneybatıdaki Nysa kasabasında işten dönerken boğulmasının ardından ölü sayısı beşe yükseldi. Hastane boşaltıldı ve hastalar salla kurtarıldı. İtfaiyeciler, güneydeki Bielsko-Biała ve Lądek-Zdrój kasabalarında dört kişinin daha öldüğünü söyledi.
Avusturya'da yerel medya, kuzeydoğudaki Aşağı Avusturya eyaletinde bulunan Böheimkirchen ve Sierndorf kasabalarındaki evlerinde yükselen sel suları altında kalan 70 ve 80 yaşlarındaki iki erkeğin boğulduğunu bildirdi.
Çek polis şefi Martin Vondrášek, yerel radyoya, ülkenin kuzeydoğusundaki yaklaşık 15.000 nüfuslu bir kasaba olan Bruntál yakınlarında taşan bir derede bir kadının boğulduğunu, yedi kişiden ise hala haber alınamadığını söyledi.
Boris Fırtınası bölgede yirmi yıldan uzun süredir kaydedilen en kötü sel felaketini başlatırken, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya ve Slovakya'nın bir bölümünde on binlerce kişi evlerinden tahliye edildi. Bir Rumen belediye başkanı bunu "destansı boyutlarda bir felaket" olarak tanımladı.
Hafta sonu Romanya'da yedi kişi, Polonya'da bir kişi ve Avusturya'da bir itfaiyeci öldü. Yağmurun pazartesi günü birçok bölgede hafiflemesi bekleniyordu ancak bazı nehirlerin günlerce zirve su seviyelerine ulaşması nedeniyle , birkaç büyük şehir potansiyel olarak sel baskınlarına hazırlanıyor.
İnsan kaynaklı iklim bozulması nedeniyle aşırı yağışlar dünyanın çoğunda, özellikle Avrupa'da, Asya'nın çoğunda, Kuzey Amerika'nın orta ve doğu kesimlerinde ve Güney Amerika, Afrika ve Avustralya'nın bazı bölgelerinde daha yaygın ve daha yoğun hale geliyor.
Polonya başbakanı Donald Tusk, sular altında kalan bölgelerde olağanüstü hal ilan etti ve 1 milyar zloti (240 milyon Euro) tutarında bir acil yardım fonu duyurdu, Macaristan'daki mevkidaşı Viktor Orbán ise tüm uluslararası angajmanlarını iptal etti.
Tusk, etkilenen diğer ülkelerin liderleriyle iletişim halinde olduğunu ve AB'den mali yardım isteyeceklerini söyledi. "Bugünden itibaren, selden etkilenen herkes kolayca fon talep edebilecek" dedi.