Responsible Jewellery Council (RJC) üyesi olan Mücevher İhracatçıları Birliği, RJC işbirliğiyle mücevher sektörünü bilgilendirmek amacıyla "sürdürebilirlik" konulu etkinlik düzenledi.
Etkinlikte, Mücevher İhracatçıları Birliği Şube Müdürü Şirzat Akbulak, ORE Hukuk Kurucu Ortağı Avukat Aydan Karagöz, RJC Yönetim Kurulu Üyesi Satta Matturi, Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Yakın, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, RJC Avrupa Kalkınma Sorumlusu Alyssa Fontaine, Mioro Yönetici Ortağı Umur Gençoğlu, Goldenline Yönetim Kurulu Başkanı Göknur Karadağ, ORE Hukuk Kurucu Ortağı Avukat Aycan Karagöz, Kuyumculuk Sektörü Yönetim/Strateji Uzmanı Dr. Meri Taksi Deveciyan katıldı.
Programda aynı zamanda Mücevher İhracatçıları Birliği, mücevher sektörüne sürdürülebilirlik konularında rehberlik etmek amacıyla sektöre özel olarak hazırlanan Sürdürülebilirlik Raporu'nunda ilk sunumu yapıldı.
Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Yakın, etkinlikte yaptığı konuşmada mücevher ihracatının bu yıl 10 milyar doların üzerinde kapatma tahmini bulunduğunu belirterek şunları söyledi:
"Bugün mücevher sektöründe sürdürülebilirlik raporunun taktimi ve zorunlu mücevher konseyi üyeliği ile sektörün geleceğini şekillendirecek önemli bir adımı birlikte atıyoruz. Hedefimiz; büyüme devam ederken sürdürülebilirlik prensiplerini dikkate alan ve sorumluluk bilinciyle hareket eden bir sektör yaratmak."
Ardından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, konuşmasını gerçekleştirdi. Gültepe, konuşmasında "Mücevher sektörünün özellikle ortaya koyduğu başarı ile üretirken dünyayı tüketmeden dünya için üretmesi lazım" ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından RJC Avrupa Kalkınma Sorumlusu Alyssa Fontaine'nin moderatör, Mioro Yönetici Ortağı Umur Gençoğlu ve Goldenline Yönetim Kurulu Başkanı Göknur Karadağ'ın konuşmacı olduğu söyleşi etkinliği yapıldı.
Goldenline Yönetim Kurulu Başkanı Karadağı, söyleşide çok büyük perakende zincirlerine altın tedarik etmeyi sektörde herkesin bilidiğini ve bundan dolayı izlenebilir şeffaf denetimlerin öneminin farkında olduklarını söyledi.
Söyleşi sonrası ORE Hukuk Kurucu Ortağı Avukat Aycan Karagöz, "Mücevher Sektöründe Sorumlu Tedarik Zinciri Açısından Sürdürülebilirlik" ve Kuyumculuk Sektörü Yönetim/Strateji Uzmanı Dr. Meri Taksi Deveciyan, "Mücevher Sektöründe Kurumsallaşma ve Markalaşma: Stratejik Önemi ve Sürdürülebilirlik Perspektifi" başlıklı sunum gerçekleştirdi.
Etkinlik, soru-cevap ve toplu fotoğrafın ardından sonra erdi.