Bu ülkede yaşam zor kardeşim
BU ülkede günyüzü görmek; Keyifli huzur içinde yaşamak, alınterimizin karşılığını almak, emekli ise insanca bir yaşam sürmek, gençse en güzel okullarda okumak sonrasında rahatlıkla bir iş bulup çalışmak vallahi yalan oldu. Dostlar! Güya tek parti yada yamalıklı koalisyon iktidarı var başımıza ne geliyorsa bunlardan geliyor hani diyorlardı ya ülkeyi koalisyonlar batırdı falan. Hepsi yalan oldu. Tek kişilik iktidar hepimizi mahvı perişan etti etmye de devam ediyor. Bunları geçtik dünyayı kasıp kavuran pandemi yeniden gündemde açın bakın telefonlarınızdaki"Hayat eve Sığar" uygulamasını her yer tam anlamıyla kan kırmızı sağlığa bakan Bakan Koca "Müsterih olun" diyor.Bu ülkede ekonomiye bakanın "Gözlerimdeki ışıltıyı görüyormusunuz" dediği ortamda sağlk bakanın söyleyecek başka lafı olamazdı. Ama bu açlığımızın yanısıra sağlığımız. Hani bu AKP iktidarının en iyi yaptığı iş " Sağlık" idi ya. Koca bir balon ve yalan olduğu ortaya çıktı.
Vakalar yüzde 1500
ölümler yüzde 63 arttı
Türk Tabipleri Birliği TTB, Pandemi Çalışma Grubu Üyesi Güçlü Yaman, Omicron’un yeni varyantı BA.5’in Türkiye’de yapılan PCR testlerinin yüzde 83’ünde çıktığını söyledi. Corona yeniden hortladı: Vakalar yüzde 1500, ölümler yüzde 63 arttı. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı veriler, Dünya Sağlık Örgütü DSÖ, TTB ve Sağlık Meslek Örgütlerinin Covid-19 salgınında yeni bir dalganın hızlanarak tırmandığı, vaka sayılarında çok ciddi artışlara neden olduğunu doğruladı.
Yüzde 100'ün üzerinde arttı
Covid-19 polikliniklerine başvuran kişi sayısı ve pozitiflik oranlarının belirgin olarak arttığına dikkat çeken TTB Pandemi Çalışma Grubu Üyesi Güçlü Yaman, “Resmi salgın verilerine göre 04 -10 Temmuz haftasında Covid-19 vakaları, bir önceki haftaya göre yüzde 105, ölümler yüzde 24 arttı. Böylece salgının yeniden tırmanışa geçtiği Haziran başına göre vakalar yüzde 1500, ölümler yüzde 63 artmış oldu” dedi. Salgının seyrini görmek açısından, açıklanan sayılardan öte, haftadan haftaya artış oranlarının daha önemli oldu. vakaların büyük kısmına test yapılmadığı anlaşılıyor. Örneğin büyük şehirlerimizden bir hastanede test pozitiflik oranı yüzde 40'a ulaşmış durumda.Bu, toplumda bulaşmanın çok yaygın olduğunun bir göstergesi. Aynı yerde Şubat başında vaka sayılarında zirvenin yaşandığı ilk Omicron dalgasında pozitiflik oranı yüzde 45 idi. Oysa Şubat'ta Türkiye genelinde açıklanan vaka sayıları 100 bini geçiyordu şu an ise 17 bin civarı.Ayrıca Şubat ayında da testlerin yetersiz kaldığı ve şu anki varyantın daha bulaşıcı olduğu düşünüldüğünde Türkiye'de salgının çok küçük bir kısmının kayıt altına alınabildiği söylenebilir.Vaka sayılarındaki tırmanışın, ilk Omicron varyantına göre daha bulaşıcı olan yine Omicron ailesinden BA.5 varyantının Türkiye'de ortaya çıkması ve yayılmaya başlamasıyla uyumlu geliştiğini belirten Yaman şunları söyledi:"Her ne kadar Sağlık Bakanlığı Türkiye'deki varyant bilgilerini kamuoyuna açıklamaktan kaçınsa da bu bilgileri paylaştığı uluslararası veri tabanından takip edebiliyoruz.Bu bilgilere göre Türkiye'de Haziran başında Omicron ailesinden olan BA.5 varyantı yayılmaya başladı ve Haziran sonu baskın hale geldi. 27 Haziran-11 Temmuz dönemi icin en son paylaşılan varyant bilgisine göre ise BA.5 varyantı Türkiye'deki PCR testlerinden alınan örneklerin yüzde 83'ünde görüldü.”
Tabiplerden acil çağrı!
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Covid-19 anketi sonuçlarını açıkladı. Her 100 aile hekiminden birinin Covid-19 geçirdiğine dikkat çeken TTB, önlemlerinin neden uygulanmadığını sordu, TTB Aile Hekimliği Kolu, Covid-19 tedbirlerinin tümüyle bırakıldığı ve salgında yeni bir alevlenme döneminin içinde girildiği bu günlerde aile hekimlerinin salgını nasıl karşıladığını ortaya koymak için Covid anketi gerçekleştirdi.Ankete katılan aile hekimlerinin izlem listelerindeki ortalama sayılar oranlandığında toplam 117 bin 867 Covid-19 tanılı kişi olduğunun belirlendiği belirtilerek, ”Bu, günlük 16 bin 838 hasta demektir. Eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığı açıklamasında bu sayı haftalık 57 bin ve günlük 8 bin olarak verilmekteydi. Elde ettiğimiz veriler, bakanlığın açıkladığı sayının iki katıdır” tespiti yapıldı.
Günde 17 bin vaka
ama tedbir sıfır
Anket sonuçlarını bir açıklama ile duyuran TTB, Sağlık Bakanlığının günlük verileri yayımlamayı bıraktığını hatırlatarak; “Maske ve mesafe kurallarının tümüyle bırakıldığı, test ve aşılamanın durduğu, HES kodu uygulamasının devam ettirilmediği, yani Covid olanların ve temaslıların sağlıklı bireylerden ayrılmadığı bir dönemdeyiz.Tüm vakaların dörtte biri İstanbul'dadır. HES kodu ve izolasyon uygulaması yokken, toplu taşımada maske zorunlu değilken, bu durum salgının İstanbul'dan tüm Türkiye'ye taşınması demektir. Hiçbir önlem alınmadığı için bayram hareketliliği ile hasta sayılarının artması kaçınılmazdır. Tedbirler kaldırılınca her iki aile hekiminden biri Covid geçirdi. Tüm aile hekimlerinin yüzde 51'i Covid geçirdi. Ve ne yazık ki Covid geçirenlerin yüzde 54'ü son altı ay içinde Covid geçirdi. Covid geçiren aile hekimlerinin yüzde 4'ü hastaneye yatarak tedavi oldu. Aile hekimlerinin sağlığına değer verilmiyor. Bu gün her 100 aile hekiminden biri Covid geçiriyor. Bu da salgının ne denli hızlı seyrettiği ve tedbirlerin ne kadar aciliyet arz ettiğini gösteriyor. Bayramda da herhangi bir tedbir alınmaması nedeniyle bayram sonrası da bu hızla hastalanmaya devam edeceğimiz açıktır
İşsizlik aldı başını gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram öncesi “kimseyi işsiz, aç açıkta bırakmadık” diyerek milletin aklıyla alay ediyordu. TÜİK ’in açıkladığı bol makyajlı işsizlik rakamları bile, Erdoğan’ın hilafı hakikat beyanlarının belini doğrultamadı. Mayıs’ta gerçek işsiz sayısı 310 bin kişi artarak 8 milyon 387 bin oldu. Gerçek işsiz sayısı hala salgın öncesi seviyeye inemedi. Gerçek işsizlerimizin sayısı salgın öncesi seviyelerin 1 milyon 981 bin üzerinde. Ama hala millete “kimseyi işsiz bırakmadık” diyecek kadar kibirliler. “Söyle yalanı belki bulunur inananı” yeni taktikleri oldu. Ama milletimiz yaşadığı işsizliği ve fukaralığı biliyor. İşsizlik büyük sosyal maliyetlerinin yanında, üretimde ve ekonomide etkinliğin sağlanamadığını gösterir. İşsizliğin yüksek olduğu yerde ekonomi daha fazla üretim yapma imkânını da heba eder. Bugün Türkiye’de olan tam da budur. Erdoğan Hükümeti iş başı yaptığında, 5,6 milyon olan gerçek işsiz sayımız şu anda 8 milyonun üzerinde. Biz boşuna demiyoruz. AKP Hükümeti sebep; işsizlik, hayat pahalılığı ve fukaralık sonuçtur.