İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Ara

PSA TÜRKİYE YAPILANMASININ PERDE ARKASI

YAYINLAMA:

İkinci olarak İtalya’da gerçekleştirecekler. İlk yapılanmada Türkiye’nin seçilme nedeni Türkiye’deki potansiyel. Bir taraftan 2019 pazarına, diğer taraftan da 1 trilyon TL’lik ciro beklentisine bakınca insan “bir bildikleri var herhalde” diye düşünmekten alamıyor. “Bir bildiği var “diye düşündüğüm başka konular da çıktı ortaya. 10 yıllık genel müdürlüğü sürecinde bence başarılı bir grafik çizen Opel Türkiye eski Genel Müdürü’nün bu operasyon sürecinde değiştirilmesi gibi. Bana göre 10 yıllık bir tecrübe “devam” nedeniyken; onlara göre “tamam” nedeni olmuş. Opel’in İzmir’den İstanbul’a taşınması da; Citroen’in Bayraktar’dan alınma kararı da bu “görüş farkı” ndan kaynaklanıyor. Sonuç itibariyle PSA grubunun da ilk kez Türkiye’de denediği bir çalışma şekline geçiliyor. Ben bir “hancı” olarak “yaşayıp göreceğiz” diyorum. Bu arada PSA Ceo’su Olivere şaşırtıcı bir şekilde çok iyi Türkçe konuşuyor. Yıllardır Türkiye’de çalışmasının etkisiyle otomotiv sektörümüzün dinamikleriyle, Türk insanının halet-i ruhiyesini çözmüş durumda. (Orhan Pamuk’un kitaplarını Türkçe okuduğunu söylediği için son cümlemi de anlayacaktır diye düşünüyorum). Onun bu avantajları PSA Türkiye’nin yol almasında ne derece olumlu yansıyacak göreceğiz. Ama bendeki ilk izlenimi; 4 markanın kadro yapılanmasındaki seçimlerin tartışmaya açık olsa da; adeta “satranç hamleleriyle” yapılması. Sonunda “şah” mı denecek “mat”mı olunacak hep birlikte göreceğiz.

Motorsporları Federasyonu neden yok?

Geçen hafta sonu İntercity İstabulpark’ta gerçekleştirilen V Weekend Sports adı verilen sağlık ve spor festivalindeydim. 41 ayrı sporun bir araya geldiği, bu anlamda da belki de dünyada bir ilk olan spor festivalinde yok yoktu. Benim sadece bir “yok” dikkatimi çekti. Böylesi önemli etkinlikte sadece Motorsporları Federasyonu yoktu. Peki neden? Bence yıllardır süren İntercity İstanbulpark çekememezliği. Nedenini bilemiyorum, ama tavrını ve yaptırımlarını bildiğimden böyle bir sonuca varıyorum. İçinde bulunduğumuz şartlarda Motorsporları Federasyonu yetkililerinin böylesine anlamsız “ego” ve “kin”ci bir davranış içinde olmalarını anlayamıyorum. Bence Motorsporları Federasyonu’nun bugün kucak açması gereken, işbirliği yapması gereken bir kurum varsa o da İntercity İstanbulpark. Nasıl olacak bilemiyorum ama Motorsporları Federasyonuyla İstanbulpark’ın bu uyumsuzluğu biran önce çözülmeli. Kaybeden vatandaş oluyor. Kimseye bir şey olduğu yok.

OTODERGİ 100 BİNİ AŞTI!

Günümüz şartlarında basılı bir derginin aylık 100 bin barajını aşması hayal… Bu anlamda dijital yayıncılık ön plana çıkıyor. Ancak her “dijital yayınım” diyenin de söylediği rakamlara imtina ile yaklaşmak lazım. İşte bu anlamda en sağlam raporlama ve veri paylaşımı Turkcell’in Dergilik uygulamasından paylaşılıyor. Dergilik ’teki Nisan ayı resmi satışlarına bakıldığında aylık OTODERGİ’nin 1 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında tam 102.696 adet indirildiğini görmek mümkün. Bunu OTODERGİ’nin reklamını yapmak için yazmıyorum. Diğer bazı dergiler de başarılı satış rakamlarına ulaşıyorlar. Buradan aylık otomobil dergilerine reklam vermekten adeta vazgeçen markalara bir mesaj göndermek istiyorum. Basılı ve dijital ortamlarda doğru yerlerde yer bulan dergiler belli bir okur kitlesine de ulaşıyorlar. Önemli olan o dergileri iyi araştırıp doğru atışı yapmak. Şunu unutmayın ki; basın toplantısına çağıracağınız, bültenlerinizi paylaşacağınız yayınlara ve o gazetecilere bu süreçte de; ileride de hep ihtiyacınız olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *