Geus'un Baş Danışmanı olan ve doksanlı yılların ortalarından bu yana buz tabakasının gelişimini izleyen Andreas Ahlstrøm, bunun tüm yıl boyunca saniyede yaklaşık üç yüzme havuzuna karşılık geldiğini söylüyor.
BM iklim paneli IPCC'ye göre, insan kaynaklı iklim değişikliğinin bir sonucu olarak tüm dünyada sıcaklık artışları yaşandı, ancak Kuzey Kutbu özellikle ağır darbe aldı.
Finlandiya'da yapılan büyük bir araştırma, bölgenin küresel ortalamadan dört kat daha hızlı ısındığı sonucuna vardı.
Buzlar eriyor ve bu da küresel su seviyesinin yükselmesine katkıda bulunuyor. İki hafta kadar kısa bir süre önce, BM'ye bağlı Dünya Meteoroloji Örgütü, Pasifik Okyanusu'ndaki birçok adanın varlıklarının tehdit altında olduğuna işaret eden bir rapor yayınladı.
- Andreas Ahlstrøm, bu durumun Bangladeş'te yaşayanları ve Pasifik adalarında yaşayanları şimdi ve burada etkilediğini, uzun vadede ise tüm kıyı kentlerinin bunu hissedebileceği her yeri etkileyeceğini söylüyor.
Geus'un tahminlerine göre en kötü durumda, gelecekteki küresel CO2 emisyonlarına bağlı olarak bu yüzyılın sonunda su seviyesinin yaklaşık bir metre yükseleceği tahmin ediliyor.