"İstanbul Turizm Fuarı’nda Yeni Dönem Başlıyor!" mottosuyla gerçekleştirilecek fuarda, İstanbul’un turizm alanındaki zenginlikleri, yenilikçi projeleri anlatılacak ve küresel iş birlikleri için adımlar atılacak.

İstanbul Turizm Platformu koordinasyonuyla; İBB Kültür Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü ve İBB iştirakleri Belbim AŞ, Beltur AŞ, İstanbul Ulaşım AŞ, Spor İstanbul ve Kültür AŞ “Geçmişin Zenginlikleri, Geleceğin Yenilikleriyle İstanbul” sloganı ile fuarda yer alacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’un tanıtımında oynadığı rolü ve kentin vizyonuna kattıklarını ziyaretçilerle buluşturacak.

9-10 Ekim 2024 Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek fuarda İBB standında, İstanbul’un kültürel mirası, spor turizmi, ulaşım çözümleri, konaklama imkanları ve akıllı şehir uygulamaları tanıtılacak.

Visit İstanbul İle İstanbul Turizm Fuarı

İstanbul’un turizm potansiyelini dünyaya en iyi şekilde tanıtmak amacıyla, İBB Kültür Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü, fuarda Visit İstanbul markasıyla yerini alacak. İstanbul’un tarihi, kültürel ve sanatsal zenginliklerini ziyaretçilere sunan platform, 2025 turizm planları ve yeni iş birlikleri üzerine yoğunlaşarak sektördeki profesyonellerle aktif iletişim kurmayı hedefliyor. İstanbul’u bir turizm merkezi olarak tanıtmak ve küresel iş birliklerini derinleştirmek için fuar, önemli bir fırsat sunuyor.

İstanbul’un Akıllı Şehir Yolculuğu 

İstanbulkartı şehrin yaşam kartı haline getiren Belbim, yerli ve yabancı turistler için İstanbul’u daha erişilebilir kılmak amacıyla hayata geçirdiği İstanbul City Card ile fuarda olacak. Belbim ayrıca turistlerin Kart Kabül’ü projesi ile de temassız banka ve kredi kartlarıyla toplu ulaşım ödemesini rahatlıkla yapabilmesine imkan veriyor.

Turizmin Yeni Yüzü: Beltur

Beltur, İstanbul’un tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken mekanlarıyla fuarda yerini alacak. Beltur Büyükada, konaklama hizmetiyle doğa ve denizin buluştuğu noktada benzersiz bir deneyim sunarken; Hıdiv Kasrı, Miniatürk, Çadır Köşk, Büyükdere, Haliç Su Sporları ve Çubuklu Silo gibi mekanlarla düğün, toplantı ve kurumsal davetlere ev sahipliği yapıyor. İstanbullular ve ziyaretçiler Beltur’un sunduğu imkanları fuar alanında görebilecek.

Busforus ile İstanbul Bir Başka

İstanbul Ulaşım AŞ’nin Busforus markası, İstanbul Turizm Fuarı’nda turistik Hop On Hop Off hizmetini tanıtarak, ziyaretçilere esnek ve konforlu ulaşım çözümleri sunmayı hedefliyor. İstanbul’un önemli turistik noktalarına kolay ulaşımı sağlayan bu hizmet, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin İstanbul’u rahatça keşfetmelerine olanak tanıyor.

Spor ve Turizm Bir Arada

Spor İstanbul, fuar kapsamında İstanbul’un spor turizmi alanındaki en büyük etkinliklerini tanıtmayı hedefliyor. İstanbul Maratonu ve Tour of İstanbul gibi uluslararası alanda ilgi gören spor organizasyonları, İstanbul’u dünya çapında tanıtan etkinlikler olarak fuarda ön planda olacak. İstanbul Maratonu, Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren parkuruyla her yıl binlerce katılımcıyı ağırlarken, Tour of İstanbul ise şehrin en güzel noktalarında bisiklet tutkunlarını bir araya getiren eşsiz bir yarış. Sporun birleştirici gücünü fuarda global izleyicilere tanıtılarak, İstanbul’un spor turizmi daha geniş kitlelere ulaştırılacak. Ayrıca Spor İstanbul’un AŞ’nin İstanbul’un ev sahipliği yapacağı 2027 Avrupa Oyunları ve 2036 Olimpiyatlarına ev sahibi olma yolculuğundaki önemli adımları anlatılacak. İstanbul’un spor turizmindeki yeni ve heyecan verici bu büyük organizasyonlar, İstanbul’un dünya spor arenasındaki yerini daha da güçlendirecek.

Yaşayan Müzeleriyle İstanbul

Kış Gezisi Arayanlara Türkiye'de Güzel Bir Rota Kış Gezisi Arayanlara Türkiye'de Güzel Bir Rota

İBB Kültür AŞ, İstanbul’un kültürel mirasını yaşatan ve teknolojik yeniliklerle interaktif bir deneyim sunan müzeleriyle fuarda olacak. Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi, Dijital Deneyim Müzesi ve Miniatürk gibi eşsiz mekanlar, fuar katılımcılarına İstanbul’un kültürel zenginliklerini daha fazla keşfetme fırsatı sunacak. Kültür AŞ’nin yaşayan müzeler konsepti ile fuar ziyaretçileri İstanbul’un geçmişine ve tarihine yolculuk yapabilecek.   “İçinde dünya var” mottosuyla 25 şube ve 2 mobil şube ile kitapseverlere hizmet veren İstanbul Kitapçısı da İstanbul Turizm Fuarı’nda yerini alacak.

Muhabir: ERAY AKSOY