İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen Pablo Picasso sergisine yoğun ilgi dün devam etti. Sanatseverler, Picasso sergisinin yanı sıra Andy Warhol'un "Warhol'un Dünyası-Pop Art'in İkonu" sergisi, Refik Anadol'un "Yeryüzü Rüyaları: Anadolu", Sultan Adler'in "Lale Kız" sergileri, Beste Alperat'ın heykel yerleştirmeleri ziyaretçi akınına uğradı. 

AKM Türk Telekom Opera Salonu ise dünya tarihinin en eski ve en prestijli orkestralarından birini ağırladı.  241 yıllık köklü tarihi ve binlerce kişiden oluşan dev sanatçı kadrosuyla dünyanın en büyük opera ve bale oluşumlarından biri olan Mariinsky Theater'ın ödüllü orkestrası, müzikseverlere eşsiz bir gece yaşattı. Her sezon gerçekleştirdiği 200'den fazla konserle dünyaca ünlü şefler arasında rekor kıran Valery Gergiev'in yönetimindeki orkestra tam anlamıyla müzik ziyafeti sundu. Kısa sürede biletleri tükenen gecenin sonunda izleyiciler, müzisyenleri uzun süre ayakta alkışladı.

AKM Büyük Tiyatro Salonu'nda ise çocuklar için opera sahnelendi. İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen "Sihirli Flüt" operasına küçük sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde İstanbul Kadın Kültür Vakfı tarafından açılan "Sahne Sanatlarında-İz Bırakan Kadınlar-101 Yılın 202 Kadını" sergisinde "Viyola ve Piyano ile Sonbahar Esintileri" konseri düzenlendi.

Grand Pera'da açılan "Frida Kahlo'nun Günlükleri" sergisi, İstanbul Sinema Müzesi'ndeki "Bay Sinema-Türker İnanoğlu" sergisi, Tophane-i Amire'deki Sebastia Salgado'nun "Genesis" sergisi ve Lale Müzesi'ndeki "Leonardo Da Vinci- Rönesans Dehası" sergisi de gün boyunca yoğun ziyaretçi ağırladı.

Taksim Camii Kültür Merkezi, Rami Kütaphanesi, AKM Çocuk Sanat Merkezi başta olmak üzere şehrin dört bir yanında atölye çalışmaları düzenlendi. Rami Kütüphanesi'nde ayrıca çocuklara okuma sevgisi kazandırmak amacıyla "Okuma Kültürü Mekanları" etkinliği gerçekleştirildi.

Nilay Yıldız’ın İlk Fotoğraf Sergisine Yoğun İlgi Nilay Yıldız’ın İlk Fotoğraf Sergisine Yoğun İlgi

ÇOCUK ETKİNLİKLERİ

Ümraniye Belediyesi önünde kurulan Çocuk Köyü'nde çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli etkinlikler, atölyeler, oyunlar ve tiyatrolar düzenlendi. 

Festivalin ikinci gününde çocuklar; gün boyunca birbirinden renkli etkinlikler ve "Maşa ile Koca Ayı" Tayfa" tiyatro oyunuyla gönüllerince eğlenirken, Gökyüzü Gözlem Etkinlikleriyle de uzaya dair bir çok yeni bilgi öğrendiler. Bilim atölyelerine katılan çocuklar, teleskopla gözlem yapma şansı da buldular.

Muhabir: SEMA SEZEN