Bursa Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye Ulusal Ajansı ve AB tarafından desteklenen Erasmus+ projesinin ulusal yaygınlaştırma etkinliğine ev sahipliği yaptı. Proje, otizm spektrum bozukluğu (OSB) olan gençlerin sosyal-duygusal, sözel olmayan iletişim ve ilişki becerilerini geliştirmek amacıyla fiziksel terapi temelli yaratıcı grup oyunlarını içeren yenilikçi bir yaklaşıma odaklanıyor.
Türkiye, Danimarka, İrlanda, İspanya, Sırbistan ve Yunanistan’dan ortakların yer aldığı proje kapsamında, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminden İlyas Ayyıldız ve Sezgin Balaban bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, otizmli bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen fiziksel terapi teknikleri, yaratıcı grup oyunları ve çevrimiçi platform çözümleri hakkında bilgi verildi.
Proje Koordinatörlüğü’nü Türkiye'den Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün üstlendiği "Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) olan Gençlerin Sosyal-Duygusal, Sözel Olmayan İletişim ve İlişki Becerilerinin Geliştirilmesinde Bir Araç Olarak Fiziksel Terapi" projesi (Proje No: 2022-1-TR01-KA220-SCH-
Proje etkinliği, otizmli bireylerin eğitim süreçlerine yönelik daha fazla farkındalık yaratırken, fiziksel terapi ve eğitimi birleştiren bütüncül bir yaklaşımı ön plana çıkarıyor. Katılımcılar, projeyle ilgili detayları ve iyi uygulama örneklerini öğrenme fırsatı buldu.
Projenin ulusal ve uluslararası alanda yaratacağı etkiler büyük bir merakla bekleniyor. Toplumun her kesimini kapsayan bu çalışmalar, otizmli bireylerin topluma entegrasyonunda yeni bir dönemi başlatmayı amaçlıyor.