Ekonomi

Dolar ve Avro yine şaşırtmadı! İşte son durum

Dolar ve avro fiyatlarında son aylarda önemli değişiklikler gözlenmese de her iki döviz cinsi yeni güne hafif yükselişle başladı. İşte dövizde son durum ve kısaca dolar tahmini...

Abone Ol

Dolar ve Avro fiyatlarından aylardır önemli bir yükseliş görünmüyor. Mevcut durum bugünkü açılışta da değişmedi. İstanbul serbest piyasada yeni güne dolar 34,1980 liradan başlarken, avronun başlangıç seviyesi  38,1220 lira olarak ekranlara yansıdı.

VATANDAŞ ELİNDEKİ DÖVİZİ SATMAK İSTERSE

Söz konusu fiyatlar satış fiyatlarından oluşurken, elindeki doları Türk Lirasına çevirmek isteyen vatandaşlar için doların alış fiyatı 34,1960 TL olarak öne çıkıyor. Avronun alış fiyatı da 38,1200 TL seviyelerinde görünüyor.

DÜNE GÖRE HAFİF YÜKSELİŞ VAR

Öte yandan, dünkü seviyelere göre hem dolar hem avro fiyatlarında kısıtlı bir yükselişten söz etmek mümkün.

Dün doların kapanış fiyatı 34,1790 lira, avronun ise 38,2040 lira olarak gerçekleşmişti.

DOLAR HAKKINDA TAHMİN NEDİR?

QNB Finansinvest Uzman Analistleri tarafından yapılan tahminlere göre; dolar kuru, 34,20 direncine doğru yükselmeye devam ediyor ve bu seviyedeki yukarı yönlü baskı sürüyor. 34,20 seviyesinin aşılması durumunda, ilk direnç noktası olarak 34,30 izlenebilir. Kısa vadeli görünüm, 34,00 desteğinin üzerinde kaldıkça güçlü seyrediyor. Ancak, 33,90 desteğinin altına bir geri çekilme olmadığı sürece, aşağı yönlü hareketlerin sınırlı kalması bekleniyor.