2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler ek yerleştirme sürecine çevrilmişti. ÖSYM’den beklenen açıklama geldi ve adayların ek yerleştirme tercihlerini yapabileceği tarihler duyuruldu. 25 Ekim saat 17:15’te başlayan DGS ek yerleştirme tercih süreci, 31 Ekim 2024 tarihinde sona erecek. Bu süreç, ilk yerleştirmede istediği programa yerleşemeyen ya da tercih yapmayan adaylar için yeni bir fırsat sunuyor.

İstinye Üniversitesi, Yapay Zekâ Konferansı’na ev sahipliği yaptı İstinye Üniversitesi, Yapay Zekâ Konferansı’na ev sahipliği yaptı

DGS Ek Yerleştirme Nedir?

DGS ek yerleştirme, ilk yerleştirme işlemlerinde boş kalan kontenjanlar için adaylara bir şans daha tanıyan süreçtir. İlk yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar, bu boş kontenjanlara başvuru yaparak hayal ettikleri lisans programına geçiş yapma imkanı bulurlar. Önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına geçiş yapabilmesi için önemli bir fırsat sunan bu süreç, başvuruda dikkat edilmesi gereken kuralları ve belirlenen tarih aralığını içeriyor.

Ek Yerleştirme Başvurusu Nasıl Yapılır?

DGS ek yerleştirme tercihleri, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi olan https://ais.osym.gov.tr üzerinden yapılmaktadır. Adayların ek yerleştirme tercihinde bulunabilmeleri için giriş yaparak açılan boş kontenjanlardan istedikleri programları tercih etmeleri gerekiyor. Bu süreçte adaylar, tercih yapmak istedikleri bölümler için yerleştirme puanlarını ve kontenjan durumlarını inceleyerek tercih listelerini oluşturmalıdır.

Muhabir: Bahar Yıldırım