Baş boyun kanserleri ihmale gelmez! Baş boyun kanserleri ihmale gelmez!

Meme kanseri, dünyada en sık görülen kanser türlerinden biri. 2022'de 2,3 milyon kadına meme kanseri teşhisi konuldu ve dünya çapında 670.000 kadın meme kanseri yüzünden hayatını kaybetti. Avon, meme kanseri farkındalığını desteklemek için 30 yılı aşkın süredir yürüttüğü çalışmalarla, kadınların meme sağlığına olan güvenini arttırmaya devam ediyor. 

7 ülkeden 7.000'den fazla katılımcıyla yapılan ankette, kadınların yarısından azı (yüzde 45) meme kanserinin belirtilerini fark etme konusunda kendilerini güvende hissettiklerini açıkladı. Bu oran 2023 araştırmasında yüzde 47'ydi. Ayrıca araştırma, kadınların yalnızca yüzde 28'inin memelerini yılda bir kez bir tıp uzmanına kontrol ettirdiğini ortaya çıkardı. Bu oran, geçen yılki raporda yüzde 33'tü. 2023'te kadınların dörtte biri (yüzde 25) bir aydan daha kısa bir süre önce memelerinde değişiklik olup olmadığını kontrol ettiğini söylerken, 2024 araştırması bu sayının artık üçte birinden fazlasına (yüzde 36) çıktığını ortaya koyuyor.

Kişisel bakım rutinlerinde meme sağlığı kontrolü

Kadınların yalnızca yarısı (yüzde 50) kişisel bakım rutinlerinde kendi kendine meme muayenesi yaptıklarını ve yüzde 38'i memelerini ne zaman kontrol etmeleri gerektiğinden emin olmadıklarını belirtiyor. Kadınların yüzde 83'ü düzenli duş veya kişisel bakım rutini olduğunu söylüyor. Bu da, meme sağlığını güzellik rutinlerine dahil etmek için büyük bir fırsat sunuyor. Tüm kadınları, rutinlerinin temel bir parçası olarak kendi kendine meme kontrolü için muayene yapmaya teşvik eden Avon, “Gücün Kontrolünde” sloganıyla kadınların kişisel bakım rutinlerinde meme kontrolü de yapması gerektiğinin altını çiziyor.  

Elde edilen kar, Türk Kanser Derneği’ne bağışlanacak

Her yaştan kadının meme kanseri konusundaki farkındalığını arttırmak ve çalışmalarını kamuoyunda daha görünür kılmak adına yıllardır yaptığı çalışmalarla birbirinden güçlü projelere imza atan Avon’un, ekim ayı boyunca belirlediği ürünlerin satışından elde edilen karı, Türk Kanser Derneği’ne bağışlanacak. 

Avon ile “kendi gücünü keşfet”

Bugüne kadar dünya genelinde meme kanseriyle mücadeleye yönelik 951 milyon dolardan fazla bağışta bulunan Avon, 180 milyon insanın bu konuda eğitimine katkı sağladı. 20 milyon meme kanseri taramasını finanse eden marka, bu sayede milyonlarca kadının güçlerini keşfetmesine destek oldu. 

Sosyal medya desteğiyle geniş kitlelere ulaşmayı ve bu önemli konuda güçlü bir etki yaratmayı amaçlayan Avon, toplumda güçlü bir farkındalık oluşturarak, meme kanseriyle mücadelede daha fazla kişiyi bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Muhabir: ERAY AKSOY