Arılarda verimi düşüren "nosema" hastalığının çözümü bulundu Arılarda verimi düşüren "nosema" hastalığının çözümü bulundu

AbbVie Türkiye ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) iş birliği ile hayata geçen “Kutup Yıldızları” projesi 2018 yılından bu yana devam ediyor. 0-3 yaş arasında, riskli bebek grubuna alınan çocukların Serebral Palsi ya da diğer gelişimsel bozukluklarının erken dönemde tespit edilmesi, yaşam boyu ihtiyaç duydukları özel eğitim ve rehabilitasyon desteklerine kavuşabilmeleri ve sosyal hayata karışabilmeleri için kendi imkanlarıyla gerekli desteğe ulaşamayan ailelerin Serebral Palsi açısından riskli bebeklerine Erken Müdahale Programı ile TSÇV Aile Danışma Merkezi’nde bugüne dek 5140 seans rehabilitasyon desteği sağlandı. 

Ayrıca, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından bölgede yaşamın yeniden normale dönebilmesi için çalışmalar yürüten AbbVie Türkiye, bölgeye desteklerini sürdürüyor. 

Hatay Antakya ISO Yaşamkent’te AbbVie Türkiye’nin koşulsuz desteği ile 30 Mayıs 2023'te hizmete giren "Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Birimi”nde serebral palsili çocuklara, gelişimsel sorunları olan risk altındaki bebeklere, deprem nedeniyle travmalara bağlı engele sahip olan çocuklara rehabilitasyon desteği sağlandı. Proje kapsamında konteyner kentteki Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Birimi’nde bugüne kadar 1901, kırsal alanda yaşayan engelli çocuklara da “Mobil Araç” ile gerçekleştirilen ziyaretlerle 802 seans olmak üzere toplam 2703 seans fizyoterapi, özel eğitim ve psikolojik danışmanlık desteği verildi. 

AbbVie Türkiye Genel Müdürü Mete Hüsemoğlu, “AbbVie Türkiye olarak depremi duyduğumuz ilk andan itibaren bölgeye ve depremden etkilenen vatandaşlarımıza maddi ve manevi destek olmak için seferber olduk. Önümüzdeki dönemde de depremzede vatandaşlarımızın yanında olmak, devam eden ya da ortaya çıkacak yeni ihtiyaçlarına destek olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

Muhabir: ERAY AKSOY