Toz taşınımı nedeniyle meydana gelen zincirleme kazada 6 kişi yaralandı Toz taşınımı nedeniyle meydana gelen zincirleme kazada 6 kişi yaralandı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 1-2 Ekim tarihlerinde 3 il için "turuncu" kodlu yağış uyarısında bulundu.

TURUNCU UYARI VERİLEN 3 İL

AFAD tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son verilere göre, bugün, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı bölgelerinde şiddetli, yer yer aşırı yağışlar olabileceği uyarısı geldi.

BAŞKA İLLERE DE UYARI

Ayrıca Düzce, Sinop, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli sağanakların beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Bugün sabah saatlerinden itibaren Sakarya, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu ve Karabük’te, öğle saatlerinden sonra Kastamonu ve Sinop’ta yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor. Öğle saatlerinde Ankara, Konya, Kırıkkale ve Çankırı'da, akşam saatlerinde ise Aksaray, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir çevrelerinde kuvvetli sağanaklar tahmin ediliyor. Aynı şekilde, akşam saatlerinden itibaren Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinde de yerel kuvvetli sağanak bekleniyor."

'TETİKTE OLUN'

Ayrıca açıklamada, şu uyarılara yer verildi:

"Turuncu yağış uyarısı verilen illerimizdeki vatandaşlarımıza AFAD tarafından SMS ile bilgilendirme yapılmıştır. Uyarı verilen illerimizdeki Valilik ve İl AFAD müdürlüklerine mesaj formu ile bilgilendirme yapılmıştır. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz."

İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL?

İstanbul'da ise bugün kapalı bir gökyüzü bekleniyor. Kent genelinde sıcaklığın 18 derece civarında olacağı tahmin ediliyor. Nem beklentisi ise yüzde 50 civarında.

Editör: Haber Merkezi