Mavera Madencilik'in aldığı ruhsat kapsamında Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı’ya komşu olan Akçakoca’nın köylerinde 1774 hektar, Devrek’in Ahmetoğlu köyünde ise 1737 hektarlık orman alanında altın arama çalışmaları yapılacak. Bölge halkı, bu girişimin doğa ve yaşam alanlarına ciddi zararlar vereceği endişesiyle tepki gösteriyor.

Anadolu Tarım İşletmesinde gelecek yıl yaklaşık 2 bin 500 kuzu doğumu bekleniyor Anadolu Tarım İşletmesinde gelecek yıl yaklaşık 2 bin 500 kuzu doğumu bekleniyor

Yerel Direniş Güçleniyor

21 Eylül'de Alaplı’nın Belen köyünde düzenlenen toplantıda, bölge halkı altın madenciliğinin çevreye ve insan sağlığına olumsuz etkileri olacağı gerekçesiyle ruhsatların iptal edilmesini talep etti.

271878Doğanın Geleceği Tehdit Altında

Toplantıda yapılan açıklamalarda, son yıllarda ormanların karbon tutma kapasitelerinin ciddi oranda azaldığına ve ormanlık alanlarda madencilik faaliyetlerine izin veren ruhsatların büyük bir kısmının son on yılda onaylandığına dikkat çekildi. Yerel halk, madencilik çalışmalarının ormanlık olmayan alanlarda ve su kaynaklarından uzakta yapılması gerektiğini belirterek, çocuklarının sağlıklı bir çevrede büyümesini istediklerini dile getirdi. Son olarak, direnişin kararlılıkla süreceğini ifade eden katılımcılar, "Bu topraklarda yaşayan insanlar olarak ne ormanlarımıza ne de su kaynaklarımıza zarar verilmesine izin vermeyeceğiz" diyerek, bölge halkının mücadelesine destek vereceklerini belirtti.

Muhabir: MELİKE KARADENİZ