ZAFERİN RENGİ

Milena Berfin GÜLDOĞAN
Tüm Yazıları
1918-1923 yılları arasında işgal altındaki İstanbul'da düşmana karşı gösterilen direniş ve milli mücadele; General Harington Kupası kapsamında düşmanla 'çarpışan' Fenerbahçe Spor Kulübü'nün aracılığıyla bir kez daha beyaz perdeye taşındı.

Abdullah Oğuz yönetmenliğinde çekilen filmde Sarı-Lacivert’in efsane ismi Galip Kulaksızoğlu’na Kubilay Aka can verdi. Yapımcılığını ise Evrensel Filmcilik üstlendi. Filmde ayrıca koyu Fenerbehçeli olduğunu bildiğimiz Nejat İşler ve Yiğit Özşener de rol aldı. Anlayacağınız bu ikili bu sefer ‘Kaybedenler’ değil ‘Kazananlar Kulübü’ndeler. 

Filmin geçtiği dönemin ehemmiyetini size şöyle anlatayım; Fenerbahçe o sezonu yenilgisiz şekilde tamamlar. Bunun üzerine İngilizler yenince daha prestijli bir galibiyet kazanacaklarını düşündükleri için Fenerbahçe ile maç yapmak isterler. İşgal kuvvetlerinin karmasından oluşan bir takımın, yenilgisiz şampiyonu yenerek kazandığı tek şey prestij olmayacak elbet; yıllarca Kurtuluş Savaşı için silah kaçırmış Fenerbahçe camiasına ve taraftarlarına da büyük bir göz dağı vermiş olacaktı. Ancak bildiğimiz üzere planlar, hesaplar konu Fenerbahçe olunca pek de karşılık bulmuyor...

Eee boşuna demiyoruz; “Mazinde bir tarih yatar!” diye, Yaşa Fenerbahçe.

KURTLAR VADİSİ GERİ DÖNÜYOR

Türkiye’nin en çok izlenen dizilerinden, döneminin reyting rekortmeni, tekrarları bile milyonlarca kez izlenmiş Kurtlar Vadisi’nin sevenlerine güzel haberi ilk verenlerden biri ben olayım; geri dönüyorlar. 

Güncel sosyal medya dünyasında bile esprileri, replikleri hala kullanılan dizi; yeni isim ve kadrosuyla Exxen’de yayınlanacak. Polat Alemdar rolüne hayat verecek isim yine Necati Şaşmaz; dizinin yeni isminin ise Kurtlar Vadisi Kaos olacağı açıklandı.

ARTER & PİLEVNELİ GALERİ

Dolapdere Pilevneli Galeri’de 2 Mart’a kadar ziyarete açık 3 farklı sergi var; Ali Emir Tapan’ın The Garden adlı kişisel sergisini, Buse Cesur’un ilk kişisel sergisi Cumming Home’u ve Bora Akıncıtürk’ün Normal Bir Hayat adlı sergisini ücretsiz gezmeyi unutmayın. Pazar ve pazartesi günleri Pilevneli’nin kapalı olduğunu hatırlatmakta fayda var..

Arter’de herkesin dikkatini çekebilecek bir koleksiyon sergisi var! Selen Ansen’in küratörlüğünü üstlendiği, Ömer Koç Koleksiyonu’ndan 600 eserin yer aldığı Farz Et Ki Sen Yoksun adlı koleksiyon sergisini yıl sonuna kadar gezebilirsiniz. Arter’e girişin 24 yaş altı için her gün, Perşembe günü ise herkes için ücretsiz olduğunu da belirteyim. Tabii ki burayı da Pazartesi günleri yapacağınız planlara dahil etmiyorsunuz, unutmayın..