AŞİL'İN TOPUĞU

Mitolojik bir kahraman Aşil veya Akhileus tam adıyla. Kılıç işlemiyor, ölümsüz sanıyor kendini, girdiği her muharebeden kesin muzafferiyetle ayrılıyor çünkü annesi onu kutsal nehre batırıyor doğduğu zaman topuğundan tutarak. Kutsal nehirde ıslanan bütün bedeni bir nevi zırha bürünüyor. Fakat tek istisnası var Aşil'in o da sağ topuğu. Çünkü anacağızı onu sağ ayağının topuğundan tutarak kutsal nehre batırdığı için o kısım kuru kalıyor ve (manevi) zırh orayı koruyamaz oluyor. İşte Aşil'i ancak topuğundan vurursanız saf dışı bırakabiliyorsunuz, öyle de oluyor topuğuna gelen bir okla göçüyor dünyadan, mitolojide böyle en azından.

Salı 23 Temmuz 2024 03:00
OLİMPİZM BİTİYOR

Yerimiz müsait olsaydı aslında başlık "Olimpiyatlar Başlıyor, Olimpizm Bitiyor" olacaktı. 26 Temmuz ile 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Fransa'nın Paris şehrinde yapılıyor Yaz Olimpiyat Oyunları. Bu seneki oyunlar 33. Olimpiyat Oyunları oluyor ve tam 100 yıl sonra yeniden Paris'te düzenleniyor.

Salı 16 Temmuz 2024 03:00
UEFA'NIN İFLASI

Hollanda maçı ile sona eren EURO-2024 maceramızda neyi eksik, neyi fazla yaptık muhabbetine bir iç muhasebe şeklinde biz kendi aramızda devam ededuralım ama gözlerden kaçmaması ve unutulmayıp ifşa edilmesi gereken bir UEFA skandalı yaşadığımızı da görelim ve her platformda dile getirelim lütfen.

Salı 09 Temmuz 2024 03:00
VER MEHTERİ VER...

Bu akşam son devrin en önemli milli futbol maçına çıkacağız ama bazılarımızda halen daha Viyana Kuşatması, İstanbul Antlaşması, Zitvatorok, 1533, 1606 falan gibi hamasi ve ayakları yere basmayan bir hava var ki sormayın gitsin. Sanırsınız ki maça değil cenke gidiyoruz ve onların başında Kral Ferdinand bizim başımızda Sultan 1. Ahmed var. Milletimiz milli konuları abartma hususunda sınır tanımıyor. Yazık ki.

Salı 02 Temmuz 2024 03:00
HER ŞEY BİTMEDİ Kİ!

Tamam kötü yenildik, tamam kadro mühendisliğinde fahiş hatalar vardı, tamam Samet zaten buydu, biz Gürcü maçına kandık, tamam, tamam, tamam Portekiz'den üç yedik ama her şey bitmedi ki daha koskocaman bir şansımız var, önümüzde 90 dakikalık bir Çekya maçı var. O maçı alalım üst tura son 16 takım arasına atalım kendimizi, bizde adettir; göç yolda düzülür. Bu jenerasyon bu bâdireyi salimen atlatacak ve (Hocaya bile rağmen) yüzümüzü güldürecektir. Önce buna inanmalıyız.

Salı 25 Haziran 2024 03:00
SAMET RONALDO'YA KARŞI

Euro 2024 bizim için bu akşam oynayacağımız Gürcistan maçı ile başlıyor. Saha sonra cumartesi günü Portekiz'le ve haftaya çarşamba günü de Çekya (Çek Cumhuriyeti) ile ilk aşama tamamlanacak hayırlısıyla.

Salı 18 Haziran 2024 03:00
YENİ KIRKPINAR'A DOĞRU

Çok değil birkaç hafta sonra (5-6-7 Temmuz'da) Edirne Sarayiçi davul-zurna sesleriyle şenlenecek, tonlarca zeytinyağı terle buluşup çayıra çimene karışacak. Memleketimizin dört bir yanından gelmiş onlarca-yüzlerce pehlivan, binlerce güreşsever cuma-cumartesi-pazar üç gün boyunca Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinde ata sporumuza doyacak ve en nihayetinde bu senenin Kırkpınar Başpehlivanı pazar günü akşam saatlerinde belli olacak.

Salı 11 Haziran 2024 03:00
KÖTÜNÜN KÖTÜSÜ

Aziz Yıldırım, Ali Koç, tekrar ya Aziz Yıldırım, ya Ali Koç parantezinden kurtulamayan Fenerbahçe taraftarı ve kongre üyeleri için 9 Haziran Pazar günü zor bir seçim olacak. Başkan adaylarının her ikisi de Fenerbahçe tarihine geçerken arkalarında bıraktıkları fayda/maliyet denkleminin pozitif ve negatif yanları çok tartışılacak.

Salı 04 Haziran 2024 03:00