MEĞER NE ÇOK SEVİYORMUŞUZ KATE'İ

Milena Berfin GÜLDOĞAN
Tüm Yazıları
Kraliyete baş kaldıran, yıllardır süren saltanatlarının iç hesaplaşmalarını medyaya süren Harry-Megan çiftimiz uzun bir süredir Kraliyet'e dair favoriydiler. Yaptıkları açıklamalar, aldıkları kararlar, basın gücünü doğru yönetmeleri ve yer aldıkları belgesellerle ikili, adeta güçlerini birleştirmiş ve Kraliyet'i derinden sarsmışlardı. Fakat 'doğru prensesliğin' kitabını yazan Kate hakkında çıkan haberlerden sonra gördük ki asilzademizin hayran kitlesi de azımsanmayacak bir kesimmiş.

Ortaya atılan dedikoduların, aslı olan ya da olmayan haberlerin ardı arkası gelmiyor. Kaçırılmış ya da Diana’nın kaderine mahkum edilmiş olabileceğinden tutun da aldatıldığı ve aldattığına hatta aldattığı kişinin ‘ölü’ bulunduğuna kadar uzanıyor bu kulaktan kulağa masalı... Kraliçe’nin ölümünden beri belki de yaşanmış en büyük kaos bu olay ve sürecin ne kadar kötü yönetildiğine hepimiz şahit oluyoruz… Prenses’e ne oldu, İngiliz Kraliyeti ne açıklama yapacak, bütün bu dedikodular nasıl son bulacak bilinmez ama itibar tazelemek Kraliyet için kolay olmayacak…

 

Eee, insan tahtını yapıyor da bahtını yapamıyor diye boşuna dememişler, anlarsınız ya...

 

Herkesin bir anda Galler Prensesi Kate Middleton’ı dert edindiği ve sağlığından endişe ettiği bir haftayı geride bırakırken kraliyet dedikodularına kayıtsız kalabilenlere de selam olsun... Gelin, henüz tam olarak sonuçlanmayan ve tüm dünyada gündeme oturan bu olayı bir süre arkanızda bırakın da bu haftaki vizyona bi’ göz atalım.

 

VİZYONDAN Bİ’ HABER

 

Bugün çok film var vizyona giren, ben sadece gitmeniz gerektiğini düşündüğüm birkaç filme değineceğim. Başka Sinema dağıtımıyla beyaz perdede yer bulan The Peasants (Köylüler) filmi vizyondayken takip etmeniz gereken bir film. Jagna, Antek’e aşık olan bir köylü kızıdır. Ancak yaşlı ve zengin bir çiftçi ile evlenmeye zorlanır. 19.yüzyıl sonunda Polonya’da bütün köylülerin dedikoduları, kıskançlıkları ve kendisini nefretlerinin ortak paydası haline getirmeleriyle tek başına savaşan, ayakta durmaya çalışan Jagna’nın trajik hikayesini izlemenizi öneririm.

 

80’lerin başında oldukça ünlü olan Von Erich kardeşlerin gerçek hikayesini anlatan The Iron Claw (Demir Pençe), Zac Efron ve Jeremy Allen White ikilisinin başrolünü izlemek isteyenler için bugün vizyonda. Aile unsurlarını ön plana çıkarma ve güreşin inceliklerini aktarmada beklenen performansı gösteremediği yönünde eleştirilen filmin senaristi Sean Durkin aynı zamanda filmin yönetmenliğini de üstleniyor.

 

Güney Kore Pop dalgası günbegün gittikçe yayılıyor ve bir fırtına gibi esen K-Pop gruplarının ülkemizde de ne denli etkili olduğuna her gün şahit oluyoruz. Bu grupların şarkılarını anlamak, Kore dizilerini izlemek ya da bir gün Kore’ye gitmek gibi isteklerle birçok gencin Korece’yi kendi kendine öğrendiği bir gerçeklikte yaşıyoruz. İşte bu gerçekliğin mimarlarından olan BTOB isimli K-Pop grubunun 10.yılına özel konserini ve bu konserin sahne arkasını konu eden ‘BTOB Time: Be Together the Movie’ bugün vizyona girdi. Bu filmin gişe performansını ve dünya hasılatını hepimizin merakla takip edeceğini de söylememe gerek yoktur sanırım.

 

Bir de Kadıköy Sineması’ndan vizyonun haricinde güzel bir haber vereyim size. Shrek film serisinin hayranıysanız, ilk üç filmini bir arada izleyebileceğiniz iki özel gösterim Bugün ve yarın gerçekleşecek. Eğer hala bulabilirseniz, hızlıca biletinizi almayı unutmayın.