HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAMAK!

Fehmi KETENCİ 19 Mar 2023

Fehmi KETENCİ
Son haftalarda kafası karışık gibi görünen teknik çalıştırıcı Jesus'un da bu durumdan rahatsızlık hisediyor olmasına rağmen, durumu düzeltmek yerine takıntı haline getirdiği abartılı rotasyon uygulamalarıyla takımın dengesini bozduğunu herkes görüyor sadece Aii Koç yönetimi ve Jesus'un göremediğini eleştirmiştim.

      Bir süre önce yazdığım yazılarımdan birinde “Fenerbahçe’de neler oluyor? başlığı altında kötü gidişatı yorumlamış, durumun farkında olup olmadığıyla ilgili Jorge Jesus’u kıyasıya eleştirmiştim.

      Son haftalarda kafası karışık gibi görünen teknik çalıştırıcı Jesus’un da bu durumdan rahatsızlık hisediyor olmasına rağmen, durumu düzeltmek yerine takıntı haline getirdiği abartılı rotasyon uygulamalarıyla takımın dengesini bozduğunu herkes görüyor sadece Aii Koç yönetimi ve Jesus’un göremediğini eleştirmiştim. Fenerbahçe, son oynanan maçları ile bilikte lider Galatasaray’ın dokuz puan gerisine düşmüştü.

      Neyse ki, Galatasaray’ın cuma akşamı deplasmanda oynanan Konyaspor karşılaşmasında 2-1 yenilmesi durumun daha da iç karartıcı olmasını biraz olsun öteledi. Bu durum, Fenerbahçe’deki gidişatın pek de iyi olabileceğini göstermiyordu.. Hele hele iyi oynamasına rağmen son 16 turu Avrupa Kupası rövanşında Kadıköy’de oynanan Sevilla karşılaşmasında 1-0 galip gelmesine rağmen Avrupa’ya veda ediş, Fenerbahçe taraftarlarında yoğun homurdanmalara neden oldu. Maç sırasında tıka basa dolu stadyumda “Ali Koç istifa” sesleri kısmen de olsa yükselmeye başladığını gördük. Bu durumda Jorge Jesus bu önemli  karşılaşmada bile, yine şaşırtımadı ve  sürpriz bir kadro sahaya sürerek hala bildiğini okudu. Bu arada bazı konuları gündeme getirerek sezon sonu için kafaları karıştırmaya devam ediyor.

      Bir başka zaafiyet ise, ara transfer döneminde yaşanan plansızlık, rakipleri transferler konusunda daha özen gösterip çok iyi oyuncularla takımlarını güçlendirirken Fenerbahçe’nn bu konuda da geride kalması Kulüpte işlerin hiç de iyi gitmediğinin en belirgin göstergesi.

      Haftalar önce, üzerine basa basa dile getirdiğim, “Fenerbahçe’de neler oluyor “ sorusunu bu kez daha da ciddi bir soru olarak sormam gerekiyor. Bu anlayış zaafının iyice derinleştiği, Jesus’un son haftalarda, yıl sonunda takımdan ayrılacağı konusunu iyice dillendiren bu davranışları, takımın konsantrasyonunun bozulmasının yanı sıra gereksiz ve dayatmacı rotasyonun bazı oyuncular üzerinde yarattığı hocaya güven ortamının giderek zayıflamasına neden oluyor gibi.. Fenerbahce, kafası iyice karışan Ali Koç yönetimi ve yoğun konsantrasyon sorunu yasayan Jorge Jesus, bu ortamda lider Galatasaray ile aradaki puan farkını pek de kapatabilecek gibi görünmüyor.

      Kadroda giderek kaybılan takım birlikteliği, gereksiz rotasyonlarla iyice takımdaşlık bağlılığından uzaklaşarak konsantrasyon ekskliğinin yarattığı form düşüklüğu yaşayan bazı oyuncuların iyice bozulan performansları, son dönemde Jesus tarafından transfer edilen bazı oyuncuların formsuzluğu ve uzun süren sakatlıkları, ara transfer döneminde eksiklerin tam olarak kapatılamaması, bazı ana kadro oyuncularının takımdan gitmek istemeleri veya yıl sonunda takımdan ayrılmak istemeleri, sakat ve formsuz oyuncuların sayısal olarak iyice çoğalması. En kötüsü ise, Jorge Jesus’un bu kadroda direkt oynaması gereken, Arda Güler, Zayiç, Crespo ve İsmail Yüksek, Serdar aziz gibi oyuncuların çok az oynatılması veya hiç oynatılmaması, iyice unutulan Mert Hakan gibi oyuncuların çok az veya hiç kullanılmaması rotasyonlarda çok az süre almaya mahkum edilmesinin rahatsızlık yarattığı gözden kaçmıyor. Son haftalarada içten içe yüksek sesle dile getirilen şikayetlerin, Sevilla karşılaşmasında “Ali Koç istifa” protestolarına dönüşmesi, hiç şüphe yok ki, Jesus un yarattığı giderek başarısızlıklarla pekişen bir ortamın sonucudur.

      Fenerbahçe için özellile mali konularda elinden geleni yapan Ali Koç Başkan, bu konudaki yönetim ilgi ekskliğinin ve başkana var olan güven zaafının nerelere varacağını düşünmesi gereken ilk kişidir. Başkan iyi niyetine ve yaptıklarının değer kaybediyor olmasına yazık ediyor.. Konsantrasyonu iyice kaybolan ve kafası başka işlerle meşgul olan Jorge Jesus, yaptığı bu yanlışlarla şampiyonluk umutlarını zaafa uğratarak, sportif başarısızlık sendromu yaşayan başkana, camiaya ve takıma yazık ediyor.

      Hele hele dillendirilmeye başlanan yeni teknik adam arayışının iyice ayyuka çıktığı bir ortamda. Şampiyonluk hayalleri kurabilmek ise un sermekten başka bir şey dğildir.

      Yaklaşık yetmiş yıldan fazladır sari lacivert renkler aşığı Fenerbehçeli bir taraftar olarak bir kez daha sormak benim boynumun borcudur. Sayın Başkan, Fenerbahçe’de neler oluyor? 

      Ancak, ben yine de umudumu kaybetmedim.

      Ali Koç Yönetimi ne düşünüyor bilinmez ama, gidişat hiç de iyi değil. Bir yıl daha şampiyon olamamanın yaratacağı travmayı hiç düşünemiyorum.