Bodrum'un kuzeyinde Muğla, Milas-Bozbük'te yer alan Six Senses Kaplankaya, doğaya ve hayvanlara saygı, bulunduğu bölge ve yerel kültürleri korumak misyonu kapsamında, bünyesinde gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarına hızla devam ediyor. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısı ile de Six Senses Kaplankaya Sürdürülebilirlik Departmanı’nın iş birliği ve denetimi altında Didim Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği’ne (DİHAD) destek oldu.

Bu proje, Six Senses Kaplankaya’nın DİHAD’ın geçen yıl başarıyla yürüttüğü Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Kampanyası’na katkıda bulunmayı amaçlıyor ve bu yıl düzenlenecek yeni kampanyaya da destek sağlıyor. Ayrıca, Six Senses Kaplankaya tarafından derneğe düzenli olarak mama bağışları da yapılmaya devam ediliyor ve derneğin hayvan bakımı konusundaki yükü de biraz olsun hafifletilmeye çalışılıyor. Bu bağış;  konteyner, klima ve muayene masası gibi gerekli tüm ekipmanları içerdi ve derneğin yaşam alanındaki ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı.

BOTAŞ Genel Müdürlüğüne Abdulvahit Fidan atandı BOTAŞ Genel Müdürlüğüne Abdulvahit Fidan atandı

Six Senses Kaplankaya çalışanları da gönüllü olarak derneğin yaşam alanını ziyaret etmeye devam ediyor ve alanın görsel açıdan daha cazip hale getirilmesine yönelik resim ve dekorasyon çalışmalarına da katkı sunuyor. Bu gönüllü faaliyetler, otel çalışanlarının topluma ve çevreye duyarlılığını pekiştirirken, alanın yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik somut adımlar atılmasına da olanak tanıyor.

Bu proje sayesinde, DİHAD’ın kısırlaştırma kampanyaları ve günlük operasyonları sırasında özellikle kedilere ve diğer sokak hayvanlarına bakım kapasitesi önemli ölçüde artırıldı. Bu girişim, sokak hayvan popülasyonunun kontrol altına alınması ve hayvan refahının yükseltilmesi yönünde kayda değer bir katkı sunuyor. Aynı zamanda, halk sağlığının korunması ve toplum genelinde daha güvenli yaşam alanlarının yaratılması da hedefleri arasında bulunuyor.

Six Senses Kaplankaya ile DİHAD arasındaki bu iş birliği, daha sağlıklı hayvanlar, daha güvenli topluluklar ve daha dengeli bir doğal çevre oluşturulmasına için herkes için güzel bir gelecek umudu veriyor.

Muhabir: ERAY AKSOY