Bir süredir kanser tedavisi gören gazeteci Güneri Civaoğlu, 85 yaşında vefat etti.

Beşiktaş'taki bir hastanede tedavi altında olan ve beyin kanaması geçirdiği belirtilen Civaoğlu'nun vefatı üzerine, birçok siyasetçi, bürokrat ve meslektaşı sosyal medya hesapları üzerinden başsağlığı dileklerini iletti.

İstanbul Kültür Yolu Festivali sanatın devlerini ağırlıyor İstanbul Kültür Yolu Festivali sanatın devlerini ağırlıyor

CENAZE PROGRAMI

Civaoğlu'nun cenazesinin, perşembe günü saat 11.00'de Milliyet gazetesinde yapılacak törenin ardından Teşvikiye Camisi'nden kaldırılacağı açıklandı.

RESTORANTTA KAZA GEÇİRDİ

Cıvaoğlu, geçtiğimiz temmuz ayında İstanbul'daki bir restorantta dengesini kaybetmiş ve ardından yere düşmüştü. Başını çarpan Civaoğlu, geçirdiği kazanın ardından hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan tetkiklerde Civaoğlu'nun beyninin iki noktasında ödem oluştuğu, ayrıca ince bir kanama meydana geldiği tespit edilmişti. Bu sebeple yoğun bakıma alınmıştı. 

GÜNERİ CİVAOĞLU KİMDİR?

Gazetecilik kariyerine 1960'lı yıllarda başlayan Civaoğlu, Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak çalıştı. Ayrıca TRT'nin kurulduğu dönemde sabah haberlerini hazırlayan ekibin başında yer aldı.

Bir dönem Strasbourg Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi gören Civaoğlu, Tercüman gazetesinde genel yayın yönetmenliği görevini üstlendi.

Güneş gazetesinde de genel yayın yönetmenliği yapan Civaoğlu, 1986-1996 yılları arasında Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

1996'dan sonra Milliyet gazetesinde yazılarına devam eden Civaoğlu, aynı zamanda televizyon programlarıyla da birçok farklı sektörden kişiyi konuk etti.

Editör: Haber Merkezi