Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK burs ve kredi başvurularını kabul etmeye başladı.

Bakan Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesapları aracılığıyla 2024-2025 eğitim öğretim yılı için burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu.

KİMLER KYK BURS VE KREDİSİNE BAŞVURABİLİR?

Bu başvurulara, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde ilk kez bir yükseköğretim programına yerleşen öğrenciler, halen eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında eğitim gören Türk vatandaşları başvurabilecek.

BAŞVURU İÇİN SON TARİH

Burs ve kredi başvuruları, 13 Ekim Pazar günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Bilgilerini güncellemek isteyen öğrenciler, başvuru süresi sona ermeden yine e-Devlet üzerinden bilgilerini düzenleyebilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular, e-Devlet'teki öğrenim bilgilerine göre alınacağından, öğrencilerin bu bilgileri kontrol etmeleri ve hata varsa üniversitelerinin öğrenci işleriyle iletişime geçerek düzeltilmesini sağlamaları gerekiyor.

Antalya Belek Üniversitesi'nden Bülent Arınç'a fahri doktora ünvanı Antalya Belek Üniversitesi'nden Bülent Arınç'a fahri doktora ünvanı

Bilgiler doğrulanacak Öğrencilerin başvuru sırasında verdikleri ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilgili kamu kurumları aracılığıyla doğrulanacak.

Yapılan inceleme sonucunda uygun bulunan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek. Yanlış beyan veren öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

ÇAĞRI MERKEZİ NUMARASI

Başvuru sürecinde sorun yaşayan öğrenciler, 7/24 hizmet veren "ALO GSB (444 0 472)", "KYK_DESTEK" ve "GSB_DESTEK" hatlarından yardım alabilecek.

Editör: Haber Merkezi