Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan organizasyonda yer almak isteyenler için son kayıt tarihi 13 Ekim. Dünyanın en çok izlenen yol bisikleti yarışı "Fransa Bisiklet Turu"nun resmi amatör serisi "L'Étape by Tour de France", Türkiye'de ilk kez düzenlenecek.

Ankara'da "Diplomatik Tenis Günü" turnuvası düzenlendi Ankara'da "Diplomatik Tenis Günü" turnuvası düzenlendi

Tour de France’ın ikonik yarış atmosferini İstanbul'un eşsiz coğrafyasına taşıyacak organizasyonun kayıtları 13 Ekim’de sona erecek. Etkinlik çerçevesinde, 109 ve 59 kilometrelik parkurlardaki yarış heyecanının yanı sıra ailelerin pedal basabileceği 6 kilometrelik özel bir sürüş imkanı da olacak.

Fransa turu bisikletçisi gibi hissettirmek için tasarlanan L'Étape Türkiye, katılımcılara kıtalar arası pedallama şansı verecek. L'Étape Türkiye by Tour de France'ın fuar alanı, Anadolu Hisarı Küçüksu Kasrı önünde kurulacak. Amatör bisikletçilerin mücadele edeceği yarışların başlama ve bitiş noktası da yine Küçüksu Kasrı olacak. Bisikletseverler, 18 Ekim Cuma gününden itibaren fuar alanını ziyaret edebilecek. Yarış heyecanı ise 20 Ekim pazar günü yaşanacak.

Kaynak: TRT Spor