İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara

SİGARA İÇMEYEN ÇALIŞANLARA DEVLET DESTEĞİ!

YAYINLAMA:

Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı'na göre, tüm çalışanları sigara kullanmayan iş yerlerine pozitif ayrımcılık getiriliyor. Bunların başında da vergi indirimi geliyor. Sizin çalışma ortamınız nasıldır bilemem ama biz vergi indirimini anamızın ak sütü gibi hak ediyoruz. Eski bir basketbolcu olarak sigara kullanmam. Eşim de sigara içmez. Evde ortalıkta kül tablası yoktur. Kapımızın girişinde “Bu evde sigara içilmez” yazar. Bize gelen dost ve akrabalarımız ancak balkonda sigaralarını tüttürebilir. Gelelim ofisimize! İşe alımlarda sigara içmeyen personele pozitif ayrımcılık uyguladığımdan ekibimizde sigara kullanan kimse yok! Eğer, siz de dumansız bir ofis yarattıysanız, bu vergi indirimini alabileceksiniz, haberiniz olsun.

Eylem Planı’nda sadece patronlara değil, sigara kullanmayan çalışanlara da pozitif ayrımcılık getiriliyor. Sigara içmeyen çalışanların mesaisi 30 dakika erken bitecek, yılda 7 gün daha fazla yıllık izin hakkına sahip olacaklar! Ayrıca sigorta primleri düşülecek, çocuk ve aile yardımları arttırılacak.

SİGARAYI BIRAKMAYANA TÜP BEBEKTE DEVLET DESTEĞİ YOK!

Tütün ve tütün ürünleriyle mücadele planına göre; tüp bebek tedavisine gereksinim duyan çiftlere de sigarayı bırakma zorunluluğu getiriliyor. Yani karı-koca önce sigarayı bıracak, sonra ücretsiz tüp bebek tedavisi imkanından faydalanabileceksiniz. Bu konuda destek de devletten! Kamu hastanelerindeki sigara bıraktırma kliniklerine müracaat ederek tedavi alabileceksiniz. Eşinize ve size ücretsiz ilaç ve bant desteği sağlanacak. Aynı şekilde, sigara kullanan hamilelerin nikotin bağımlılığına yönelik tedavileri de ücretsiz yapılacak.

SİGARA YUMURTA VE SPERMİN KALİTESİNİ BOZUYOR!

“Arkadaşım Mehmet de sigara içiyor ama iki çocuğu var”, “Annem, halam ve teyzem de gebeliklerinde sigarayı bırakmamış” gibi konuşanlardansanız, sigaranın üreme sağlığı ve doğurganlık üzerine şu olumsuz etkilerine lütfen kulak verin:

* Sigara kadınlarda yumurtaların, erkeklerde ise spermlerin kalitesini bozuyor ve sperm sayılarını azaltıyor. Sigaranın içindeki zararlı maddeler hem kısırlığa yol açabiliyor, hem de tüp bebek uygulamalarında embriyoların tutunma şansını olumsuz etkiliyor.

* Sigara içmeyen 35 yaş üstü kadınlarda tüp bebeğin başarı oranı yaklaşık olarak yüzde 20-30 arasında değişiyor. Sigara içen anne adaylarında ise tüp bebek sahibi olma oranı çok daha azalıyor.

* Sigara tiryakisi kadınlar, diğer kadınlara kıyasla daha erken yaşta menopoza giriyorlar.

* Hamileyken sigara içmeye devam eden kadınlarda ani bebek ölümleri, prematüre ve erken doğum, düşük gibi durumlarla daha sık karşılaşılıyor.

* Uzmanlar, erkeklere tüp bebek tedavisinden en az 3-4 ay önce sigara ve alkol kullanımını bırakmalarını öneriyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *