KKTC'DE ULUSLARARASI TURİZM KONFERANSI
Açıklama Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden (DAÜ) geldi.
Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün gönderdiği açıklamada, DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç’ın konferansa dikkat çeken anlatımlarına yer verilmiş.
Dekan, Uluslararası Turizm ve Otelcilik Pazarlama ve Yönetim Konferansı’nın (Advances in Hospitality and Tourism Marketing and Management-AHTMM) turizm ve konaklama işletmeciliği alanında akademik çevrelerce en bilinen uluslararası konferanslar içerisinde yer aldığına dikkat çekiyor.
Kılıç, bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek konferansla turizm potansiyelinin bilimsel veriler ve profesyonellerin uygulama sonuçları ışığında tartışılması, uygulanabilir öneriler geliştirilerek potansiyel farkındalığın artırılması ve harekete geçirilmesi, sorunların turizm akademisyenleri, ilgili kamu bürokratları ve sektör temsilcileri gözüyle irdelenmesi ve çözüm önerileri geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydediyor.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden KKTC’ye gelecek 100’ün üzerinde katılımcı konferansta, akademik değeri yüksek, ülke turizminin geliştirilmesi hedefine ışık tutacak konularda bildiriler sunulacak.
Konferansta, akademik değeri yüksek, ülke turizminin geliştirilmesi hedefine ışık tutacak konularda bildiriler sunulacağını ifade eden Kılıç, dünyada başarılı ve öğretici turizm sektörü uygulama örneklerinin bir araya getirilerek bildiri kitapçığı aracılığı dünya geneli turizm paydaşları ile paylaşılacağını da sözlerine eklemiş.
Son bir not. Konferansla ilgili bilgilere www.ahtmm.emu.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.
Mahkeme, ‘dur’ dedi
Muğla’nın Çökertme Koyu’nu bilmeyenimiz yoktur.
Bu eşsiz turizm alanı, uzunca bir süredir tartışmalara konu. Nedenine gelince, çevreciler 2014 yılında hazırlanan 1/25 bin ölçekli 'Muğla Milas Çökertme Turizm Planı’ için hop oturup hop kalkıyorlardı.
Kıyametin kopma nedenini planın şu açıklama raporundan daha iyi anlayacaksınız:
"Turizm merkezi olarak ilan edilen yaklaşık 796 hektar alanı kapsamaktadır. Plana göre, 243 hektar turizm tesis alanı, 112 hektar kentsel gelişim alanı, 268 hektar orman alanı, 7.5 hektar ise 1. derece arkeolojik sit alanı olarak kalacak. Plan kapsamında turizm tesis alanları yoğun olarak koy, burun, yarımada gibi doğal karakterlere sahip Azmak Burnu, Çökertme Koyu, Hurma Koyu, İnceyalı, Taşlıyalı kıyı kesimlerinde planlanmış olup planlama bütününde 243 hektar büyüklüğe sahiptir"
Plana önce Bodrum Denizciler Derneği, ardından da Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi itiraz etti. Akabinde de dava açtılar.
Ve nihayetinde Muğla 1. İdare Mahkemesi'nden karar çıktı.
Çökertme turizm merkezi imar planının mevzuata, şehircilik ilkelerine uygun bulmayan mahkeme planı iptal etti.
Gelelim Bilirkişi raporuna..
Proje hayata geçerse Çökertme Koyu'ndaki Akdeniz bitki örtüsü ve doğal örtüsünün bozulacağı vurgulanıyor.
Çevrecilere kim “haksızsınız” diyebilir.
Bu arada hem Bodrum Denizciler Derneği’ne, hem de Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi’ne yürekten teşekkürler..