İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara

CEMİL'İN YEĞENİ

YAYINLAMA:

Her kafadan bir ses çıkıyor, kimi doğru yaptı diyor, kimi şov yaptı diyor, kimisi de sessizce olan biteni izliyor ve muhabbetin nereye varacağını merak ediyor. İşte biz bu üçüncü guruptakilerin yüreğine su serpelim birazcık.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Dereağzı Altyapı Tesisleri sahasında, yüz yıllık ezeli rekabetin, (21 Yaş Altı diyebileceğimiz halde biraz ecnebi özentisiyle U(nder) 21 dediğimiz) bir alt kategorideki karşılaşmasında, Beşiktaş takımı 3-0 galip durumdayken, rakip takım Fenerbahçe de üç oyuncu değişiklik hakkını kullandığı için sakatlanan oyuncusunun yerine değişiklik yapamadığından, Altyapı Hocası Yasin SÜLÜN kendi takımından bir oyuncuyu saha kenarına alarak, maçın geri kalan kısmının 10’ar kişi oynanmasını sağladı ve ne olduysa o andan itibaren oldu. Son iki-üç gündür spor kamuoyu adeta karpuz gibi ikiye bölünmüş durumda.

Altyapı-öz kaynak düzeni organizasyonlarına imrendiğimiz Avrupa takımlarının bir çoğunda, alt yaş gruplarında yapılan maçlarda skorbord kullanılmadığını bilmediğimiz ve her şeyi yengi-yenilgi parantezinde değerlendirdiğimiz için reaksiyon gösteriyor ve haklı haksız tepkilerimizi dile getirip duruyoruz.

Yetişitiği BJK Altyapı-Özkaynak düzeninin şimdi de Hoca olarak içinde bulunan ve Türk Futboluna değerler katmaya uğraşan Yasin SÜLÜN, gençliğinde yaşadıklarından, yaptığı hatalardan dersler çıkartarak örnek alınacak bir uğraş içerisinde. Geçtiğimiz aylarda 19 Yaş Altı maçında da kazandıkları -dandik ! - penaltıyı kaleciye teslim ettiren, Uluslararası bir turnuvada forma rengi yüzünden çıkan tartışmada, hakeme tepki olarak takımını sahadan çeken bir karakter karşımızdaki. 2004 yılındaki olaylı maçta kazandırdığı penaltı nedeniyle bir dönem “taklacı güvercin” olarak anılmasının acısını çıkartırcasına olabildiğine centilmen ve fair-play davranışlarıyla öne çıkıyor. Örnek olmaya çalışıyor.

Spor yapmanın başlı başına bir iş olduğunu unuttuğumuz ve her şeyi skor odaklı değerlendirme gayreti içinde olduğumuzdan güzellikleri de göremiyoruz. Daha önce 3 Kasım 2012’de Eskişehir’deki bir turnuvada Fenerbahçe 15 Yaş Altı futbol takımı da skor 1-1 iken buna benzer bir jesti Eskişehirspor’a yapmış ve bir oyuncusunu oyundan alarak maçı 10’ar kişi tamamlatmıştı. Bu hareket Dünya Olimpiyat Komitesi IOC’nin Fair Play Ödülüne layık görülerek yurt dışında da takdir görmüştü.

Türk Futbolunun efsane isimlerinden Cemil TURAN merhumun yeğeni olarak yaptığı bu hareket Yasin SÜLÜN’ün ne kadar iyi bir genetik koda sahip olduğunu da bizlere göstermiş ve efsane futbolcunun ruhunu bir kez daha şad etmemize imkan sağlamıştır. Merhumu Rahmetle anıyor, Yasin Hoca’ya başarılı bir eğitmenlik hayatı diliyoruz.

Bu vesileyle Avrupa Kupalarında yapacakları maçlarda takımlarımıza üstün başarılar ve ülke puanına bolca katkılarda bulunmalarını diliyoruz. Vur kazmayı Ferhat, çoğu gitti azı kaldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *