SANIRIM ANLAŞILMIŞTIR
Ülkemizin uluslararası alanda yüz akı organizasyonlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bu yıl 23 - 30 Nisan tarihlerinde 58.kez gerçekleştirilecek.
Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle yapılamaması gündeme gelse de TUR, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takvimine girdi ve 1 Mart'ta da ihaleye çıktı.
İhale ilanında gördük ki; 8 etaptan oluşacak TUR 2023'ün startı Antalya'dan verilecek ve İstanbul'da sona erecek.
Antalya - Antalya arası koşulacak ilk etap sonrası, ikinci gün Demre'ye sonraki gün Kaş'tan Fethiye'ye (Babadağ) geçilecek.
TUR da 4.etap Fethiye - Marmaris olarak belirlenmiş.
5.gün Marmaris-Bodrum (Yalıkavak) arasını koşacak olan pedallar, 6.gün Bodrum - Selçuk arasında mücadele verecek ve Selçuk - İzmir etabını tamamladıktan sonra son etap için İstanbul'a geçerek finali yapacaklar.
Henüz kesin olmamakla birlikte 58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun bu yılki etapları ihalede böyle planlanmış.
Ufak birkaç değişiklik dışında daha önce de birçok kez aynı güzergah üzerinde yapılan yarış için planlanan bu parkuru ben oldukça cazip buluyorum.
Olur da bu şekilde kesinleşirse parkura dair tek çekincem İstanbul - İstanbul etabına olur ki; başta organizasyon komitesi olmak üzere katılacak takımların da bu etap için birçok menfi sebebi var.
Hani diyorum ki: Etaplarda değişiklik yapılacaksa (ki olacaktır) bu kez İstanbul değil de son günü hiç onca zahmete girmeden İzmir'de mi bitirsek?
BEKLENTİLER VE SONUÇ
Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar İstanbul'da gerçekleştirilen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası öncesinde Türk sporculardan beklentisine yönelik bir soruya, 'Yarışan 20 sporcumuzdan da final beklentimiz var.' diye cevap vermişti.
100 yıllık tarihimizde ülkemizde ilk kez düzenlenen Atletizmin Avrupa'daki en büyük üç organizasyondan birine iyi bir ev sahipliği yaptığımız söylenebilir ancak 20 sporcudan final beklentisi ile başladığımız şampiyonada 4 gün sonunda sadece kadınlar 3 adım atlamada kürsünün ilk basamağında yer almamız da acilen masaya yatırılması gereken bir sonuçtur.
Tuğba Danışmaz'ı altın madalyası için tebrik ederken, mevcut Atletizm Federasyonu yönetimini de öz eleştiriye davet ediyorum.
TSYD'DEN AKREDİTASYON İSTERSİN DE…
İki kişi bir araya gelip kurdukları, kendilerinden başka kimsenin ziyaret etmediği, gazetecilik ve ilkelerinden bir haber uyduruk spor siteleri pardon taraftar sayfaları ve yine kendilerinin çalıp oynadıkları binbir türlü kepazelik içeren YouTube sayfaları ile Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne akreditasyon isteğiyle başvuran sözüm ona spor gazetecilerine 'kötü haber'. Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ve internet haber sitelerinin de süreli yayın kapsamına alınmasıyla gelmişti.
Sonrasında açıklanan ve 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girecek yönetmelikle de internet yayıncılığına oldukça önemli kurallar getirildi.
Bu sayede her ne kadar bu kanun ve yönetmeliklere kulaklarını kapasalar, üç maymunu oynasalar da dijital medyanın sözüm ona spor gazetecileri istisnalar hariç artık hiçbir şekilde hakları olmadığı halde TSYD'nin kapısını zorlayarak akreditasyon isteyemeyecekler, çünkü mevcut şartları sağlamaları birçokları için hiç ama hiç mümkün değil.
Şimdi gelelim bu gelişmeler sonrası benim meramıma.
Bu geç kalınmış ama olması gereken düzenleme sonrası olur da hak etmedikleri halde hala akreditasyon isteğiyle derneğimiz ve çalışanlarını taciz boyutunda meşgul eden hadsizler olursa, bakın buradan yazıyorum şimdiye kadar buna tevessül eden isimlerini bildiğim, ama sustuğum o kişileri bu kez isim isim ifşa ederim haberleri olsun.
Hatta bu çıkışımı şöyle güzel bir sözle noktalayayım ki daha da anlaşılır olsun.
'Gerektiği zaman, hadsize haddini bildirmek, 40 yetime kaftan giydirmekten üstündür.'
Söz konusu mesleğimizin, derneğimizin itibarı ise bunu da çok iyi yaparım.
Sanırım anlaşılmıştır.