İsrail soykırım yapıyor...
İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırılar her geçen gün artarak devam ediyor. Bugüne kadar 30 bin insanı katleden İsrail, dünyanın şımarık çocuğu gibi davranmaya, hukuk tanımamazlığa devam ediyor. Dünyanın bütün küresel güçlerinin nazladığı İsrail, 21. yüzyılda aleni olarak bir soykırım yapıyor; bütün insanlık da bunu seyrediyor. Genele vurulduğunda bir avuç insan bu soykırımı lanetliyor, bir an önce durmasını istiyor. Fakat sözde medeni olarak addedilen devletlerin hepsi bu zulme bırakın ses çıkarmayı çanak tutuyor. Avrupa, ABD İsrail'in en büyük destekçisi olmayı sürdürüyor. 2. Dünya Savaşı sırasında Yahudilere soykırım uygulayan Almanya, şimdi İsrail'in yaptığı soykırıma destek veriyor.
Buyurun İsrail-Filistin sorununun tarihine bir bakalım... İsrail-Filistin sorunu, 20. yüzyılın başlarına kadar uzanan derin köklere sahip. Özetlemek gerekirse, İsrail'in 1948'de kurulmasıyla başlayan ve Filistin topraklarının paylaşımıyla ilgili karmaşık bir tarihi var. Arap-İsrail savaşları, toprak anlaşmazlıkları, işgal ve terör gibi faktörler bu sorunu etkiledi.
İşte İsrail-Filistin sorununun kronolojisi:
19. yüzyıl sonları - ilk göçler: Siyonist hareketin doğuşuyla, Yahudi göçleri Filistin'e başladı.
1917 - Balfour Deklarasyonu: Britanya'nın Filistin'de Yahudi Devleti kurulmasını destekleyen bir beyanatı.
1947 - BM Bölünme Planı: BM, Filistin topraklarını Yahudi ve Arap devletleri arasında bölme planı kabul etti.
1948 - İsrail Devleti'nin kuruluşu ve ilk Arap-İsrail Savaşı: İsrail Devleti'nin kurulmasıyla birlikte Arap orduları İsrail'e saldırdı, savaş sonucu İsrail toprakları genişledi.
1967 - Altı Gün Savaşı ve İsrail topraklarının genişlemesi: İsrail, Gazze Şeridi, Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Golan Tepeleri'ni ele geçirdi.
1993 - Oslo Anlaşması: İsrail ve Filistin Kurtuluş Örgütü arasında barış sürecini başlatan anlaşma.
2000 - İkinci İntifada: Filistinlilerin İsrail işgaline karşı ayaklanması ve şiddet olaylarının artması.
2005 - Gazze Çekilmesi: İsrail, Gazze Şeridi'ndeki askeri varlığını sonlandırdı.
2006 - Hamas'ın Seçilmesi: Gazze'de kontrolü ele geçiren Hamas, İsrail ile çatışmaları artırdı.
2014 - Gazze Savaşı: İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar sonucu büyük ölçekli bir savaş yaşandı.
2020 - Abraham Anlaşmaları: Bazı Arap ülkeleri İsrail ile normalleşme anlaşmaları imzaladı.
Tabi bu arada İsrail binlerce Filistinliyi katletti. Kadın ve çocukları asla ayırmadı.
İsrail ve Gazze arasındaki çatışmalar, sık sık uluslararası toplumun dikkatini çeken ve büyük insanlık dramına yol açan olaylardır. Bu çatışmalar sırasında, sivil kayıpların yaşanması ve insan haklarının ihlal edilmesi gibi durumlar sıkça rapor edilmiştir. İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyonları sırasında sivil yerleşimlere yönelik saldırılar, özellikle uluslararası kamuoyunda eleştirilmiştir. İnsan hakları örgütleri, BM ve diğer uluslararası kuruluşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında sivil kayıpları ve altyapının zarar görmesini sık sık kınarlar ve bu durumun bir zulüm olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtirler. Ancak, İsrail hükümeti, bu operasyonları Hamas gibi terör örgütlerine karşı kendini savunma olarak görür ve bu operasyonların meşru olduğunu savunur.
Ama İsrail'in soykırımı devam eder!