İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara

TEK YÜREK gecesi şov muydu?

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
TEK YÜREK gecesi şov muydu?

Tüm dünyanın da kabul ettiği gibi elbette acımız büyük. O enkazlarda verdiğimiz canların acısını, sızısını yüreklerimizde hissediyoruz.

Bu nedenle yine son yılların en büyük organizasyonu olan ve 200’ü aşkın Televizyon ile 500'ü aşkın radyoda yayınlanan “TEKYÜREK” organizasyonu yapıldı. Bu organizasyona televizyonlarda izlediğimiz dizilerle evlerimize misafir olan sanatçılar büyük çaba sarf ederek yardımseverlerle muhatap olup, onlarla sohbet ettiler ve yardım taleplerine alarak ekranlardan seyircilere aktardılar.

Elbette sadece sanatçılar ekranda değildi. Spor camiasının önde gelen futbolcuları özellikle dört büyük kulübümüz Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un Başkanlarının bir arada olması ve onlarda sanatçılar gibi arayan yardımseverlerle konuşup yardım notlarını alıp, ekranlardan duyurdukları gibi, bağış yapabilecek isimleri ve firmaları da davet ettiler.

Ayrıca Trabzonspor ve Basel arasında oynanan maçtaki birlik ve beraberlik duygusu ayrı bir heyecandı. Kulüp başkanları ile taraftarların takım bayraklarını Trabzon'da dalgalandırmaları ayrı bir birlikteliği gösterdi. Umarım bu birlik bundan sonraki maçlarda da devam eder.

GECE ŞOV MUYDU?

Yardım amaçlı düzenlenen gece ülkemizin tüm halkını heyecanlandırdı. Birlik ve beraberliğimizle gurur duyduk. Adeta Çanakkale ve Kurtuluş Savaşa ruhu şahlandı ve kampanyanın adında olduğu gibi tek yürek olduk.

Gecede duygusal anlar da yaşandı. Özellikle çocukların kumbaralarından çıkarttıkları paraları vermeleri, kimilerinin maaşları nı, ve yine karınca kararınca güçleri yettiğince imece usulüyle topladıkları paraları aktarmaları milletin parasıyla şov yapanlar ınkinden daha önemli ve değerlidir.

Öte yandan bazılarının veremeyeceklerini sandığım ve açıkladığı rakamlarla reklamını yapıp şova dönüştürenler şimdilerde bazılarını duyuyor ve biliyorum, “Yahu biz bu rakamı açıkladık ama bu parayı nereden bulacağım” diyerek eş, dost ve mensuplarından para toplamaya başladıkları da ayrı bir gerçek.

Ayrıca bilindiği gibi KIZILAY ve AFAD kamu yararına çalıştıkları için bu kurumlara aktarılan paralar belgelendiğinde verecekleri vergiden düşülüyor. Böylece ekranlarda şov yapanların ödemeyi vaat ettikleri paranın aslında devletin ödediği de bir gerçek.

Bu arada AHBAP’ın kurucusu ve deprem, ve tüm afetlerde afetzedelerin, hastaların, ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Haluk Levent, yaptığı bir açıklamada, “Yapılan yardımlar vergiden düşmemesi için Kamu Yararına Çalışma statüsüne müracaat etmedim. Özellikle bana ateş püskürenler başta olmak üzere çoğunun bilmediği husus, biz AFAD ile beraber çalışıyoruz. Onlarla sözleşmemiz var. Bizim aramızda problem yok. Bizim topladığımız yardımlar insanlarımızın vergisi ödenmiş ve olan helal kazançlarıdır, tasarrufudur. Bu nedenle ‘bize yapılan bağışlar bizim namusumuzdur. Kimseye vermem verdirmem” dedi.

KAMU KURUMLARINA NE OLUYOR?

TEKYÜREK gecesinde, belirttiğim gibi, kumbarasını kıran çocuklarla mesajla destek atan 9 milyon insanımızın bağışı benim için aşağıda belirteceğim kurumlarınkinden çok daha önemli ve değerlidir.

Toplanan 115 milyar liranın 90 milyar lira arasındaki bağışı devlet kendi kendine yaptı.Diğer 25 milyar TL’yi verenlerin için temennim vaat ettikleri parayı bir an evvel ilgili hesaplara yatırmaları ya da kurumlara teslim etmeleridir. Ayrıca bunların da vergiden düşebileceği ayrı bir gerçek olarak bilinmelidir.

Şimdi gelelim bizzat hazinenin içinde olan ve devlete ait olan banka ve kurumlarımıza. Başta Merkez Bankası 30 milyar TL bağışladığını açıkladı ve sonrasında da “Kârımızı aktaracağız” denildi. Şimdi gelelim MB Başkanı Prof Şahap Kapcıoğlu’na. Sayın Başkan siz ve orayı arpalık tabir edilerek maaş alan diğer yönetim kurulu üyelerinin bağışı ne kadar?

20 milyar TL bağışlayan Ziraat Bankası Genel müdürü Alpaslan Çokar’a siz ve yardımcılarınız, ile başka kurumlardan da maaş aldıklarını sandığımız yönetim kurulu üyelerinin yaptıkları bağışı neden açıklamıyorsunuz?

Yine Halk Bankası Genel Müdürü Osman Aslan ve Vakıflar Bankası Genel müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, sizlerin bankasında da yönetim kurulu üyeleri arasında mesleği bankacı olmayan aralarında bazı eski siyasetçilerin de bulunduğu üyelerin verdikleri bağışı da açıklayacak mısınız?

Devlet bütçesinden aldığınız paraları bazı müteahhitler gibi tekrar devlete vererek şov yapmanıza bir anlam veremediğimiz gibi halkımızda yutmadı. İnanmadı.

Ayrıca Cengiz Holding’in durumunu herkes biliyor. Peki ya Türk Hava Yolları, TMSF. Türkiye Sigorta, Türk Telekom, Borsa İstanbul, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Konut ve Emlak Katılım, Türk-Sat, Savunma Sanayi, Turkcell, kurumlarının yöneticileri sizlere de soralım.

Devletin parasıyla hava atmak kolay. Kurumlarınız adına yaptığınız bağışları açıklarken Neden “Biz yönetici ve yönetim kurulu üyelerimiz, (bunların kimler olduğu biliniyor) olarak da maaşlarımızdan şu kadar bağış yapıyoruz” diyemediniz.

Bunlar dışında harçlığından, kumbarasından, maaşının bir kısmından hatta sattığı koçunun parasını bağışlayan çobana, Anadolumuzun çeşitli köylerinde ikamet eden vatandaşlarımızın topladıkları bağışlara Dernek ve vakıflara minnet ve şükranla teşekkürler. Vakıflar demişken aklıma geldi. Bağışçılar listesinde hiçbir tarikat ve onların kurduğu vakıfların adına neden rastlayamadık. Bununda bir açıklaması olması gerekmiyor mu?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *