İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara

Çatalca'da gıda bankası ve aşevi şartı!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Çatalca'da gıda bankası ve aşevi şartı!

Çatalca Belediyesi ya da Çatalca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın ortaklaşa bir projeye imza atması noktasında tavsiye niteliğinde bir projeden bahsedeceğim.

Tabi önceliğimiz ilçe olarak istihdama ve işsizliğin çaresi olacak projelerin hayata geçirilmesi noktasındaki çalışmalar olmalı. İlçemizdeki yerel yöneticilerimizden tutun da STK (Sivil Toplum Kuruluşları) da dahil olmak üzere bana göre tüm kurumların bu amaca yönelik atılımları olması gerekiyor. Çatalca ilçesi, mahallelerinin tamamı da dahil olmak üzere zaten işsizlik ile sınanan bir ilçe! Bir de buna KİPTAŞ eklendi. KİPTAŞ’a taşınan bir çok vatandaş ilçe dışından geldi ve gelmeye devam ediyor. Gelenlerin çoğunun işsizlik noktasında oranları çok yüksek. Bizim işsizlerimiz bize yetiyordu, bir de gelen yeni komşularımızın işsizliği ile neredeyse ikiye katladık.

En basitinden örnek vermek gerekir ise, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in halk toplantılarında kendisine gelen iş taleplerine bakmak yeterli olacaktır. İddia ediyorum, gelenlerin neredeyse yüzde 50’sinden fazlası ya kendisine, ya oğluna, ya kızına, ya gelinine, ya da damadına iş istiyor. Çatalca Belediyesi yada kurumsal anlamda işe girmek isteyenlerin oranları ise yüzde 90’ları bulur. Gözlemlediklerimi söylüyorum. Bu ilçede son bir yıl içerisinde 2000’in üzerinde vatandaşımıza iş bulmuş birisi olarak şunu söyleye bilirim ki, bizim mavi yakadan çok beyaz yaka, yani üretim veya vasıfsız personel olarak çalıştırılacak kişiden çok, idari kısımlarda çalıştırılması gereken üniversite mezunu çok gencimiz olduğu için ofis ortamlarına ihtiyacımız var. Bu ilçede en fazla işsizlik oranı ne yazık ki üniversite mezunu gençlerimize ait. Üniversite mezunu gençlerimize iş bulamıyoruz.

Onlarca üniversite mezunu kardeşimizin fabrikalarda üretimde, ofis ortamlarında sekreterlikte çalıştıklarını bilen bir kişiyim ve içim acıyor bu konuda. Bu çocuklar onca sene boşuna mı dirsek çürüttüler? LGS’den AYT ve TYT’ye kadar boşuna mı gecelerini gündüzlerine katarak ders çalıştılar?

O sebeple önceliğimiz ilçemizde istihdamın artmasını sağlamak. Önceliğimiz bu üniversite mezunu gençlerimizin kendi branşlarında çalışmalarını sağlayacak iş kollarını ilçemize nasıl getirebiliriz bunun çalışmalarını yapmamız gerekiyor.

Ve gelelim şu an ki ekonomik sıkıntıların yaşandığı sürecimize… Geçmişte Çatalca Belediyesi Aşevi günlük olarak 600 kişilik gibi rakamlarda yemek pişirir ve vatandaş bu yemeklerden faydalanırdı. Aşevinin belediye binasında ve herkesin göreceği bir yerde olması taraftarı hiçbir zaman olmamıştım ve hala değilim. Lakin bugün için bence aşevi statüsü sadece personele değil. Kimsesiz, ihtiyar ve yalnız yaşadığı için yemek ihtiyacını karşılayamayan vatandaşlarımıza hizmet etmelidir. Ben böyle düşünüyorum. Ve Çatalca ilçesi olarak bir gıda bankasına acilen ihtiyaç hasıl olduğu da gözden kaçırılmamalıdır.

Bu düşünceme karşı çıkanlar olacaktır. Lakin bu ilçedeki işsizlik oranlarını ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tespiti noktasında en güncel verilere sahip olduğumuzu da kimse unutmamalı. Biz günde en az 20-25 vatandaşımızın çevremizdeki gönlü güzel insanlar ile ihtiyaçlarını bir şekilde gideriyoruz. Lakin bir kurum, bu işte bir kurumsallık ilçemiz adına şarttır. O sebeple, Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş ve Belediye Başkanımız Mesut Üner’in acilen bu ilçe halkının ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için gıda bankası ve aşevi projesi üretmeleri gerekmektedir. Her eve öncelikli gıdaların ve sıcak bir kap yemeğin girmesi için…

Ama dediğim gibi öncelik İSTİHDAM!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *