İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara

Vatandaş yazıyor...

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Vatandaş yazıyor...

Çatalca halkının sesi olacak bir yenilik başlattık sosyal paylaşım ağlarındaki hesaplarımızda. Sorunları yazın dedik… Onlar da gereğini yaptılar.

Toplamda 2418 kişi ilçenin “En Büyük Sorunu” sorusuna cevap verdi. Ve o kadar çok sorun dile geldi ki, bazen benim bile “A bu sorun var mıydı?” sorusunu sormama neden oldu.

Öncelikli sorun olarak karşımıza 1317 kişinin tek kelime ile yazdığı “Trafik” evet. Trafik sorunu Çatalca’nın şu an baş belası problemi. Daha Çakıl Kavşağı itibari ile başlayan bir trafikten bahsediyoruz. Düşünsenize Büyükçekmece’den 15 dakikada geliyorsanız, Çakıl Kavşağından ilçe merkezi, Çarşı yani… Oraya gelişiniz neredeyse 20-25 dakikayı buluyor. Neredeyse 10 yıldır bu ilçede trafik keşmekeşliğini yazar dururuz. Lakin son dönemde, bu trafik yoğunluğu hiç akıl sır ermeyecek kadar yoğunlaştı. 2020 Mart ayından bu yana pandemi sebebi ile okullar uzaktan eğitimde idi. Ve bu uzaktan eğitim sebebi ile okul servisleri,  öğrencisini okula bırakan veli gibi trafiği gerçekten sıkıntıya sokan nedenler yoktu. Buraya kadar tamam! Sabah diyelim okullar, saat 16.00’a kadar diyelim yine okullar… Peki diğer saatler?

Gerçekten Çatalca’nın bir trafik sorunu var ve bu sorun nedense bir türlü aşılamayan bir sorun haline gelmekten çok daha da büyüyen bir sorun halini aldı. Çatalca Belediyesinin yaptığı yeni yol ve kaldırım mı buna sebep oldu? Yollardaki daralmalar sebebi ile mi trafik bu kadar sıkışıyor? Tartışılır… Lakin Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Şoförler Odası… Ve Kent Konseyi! Kent Konseyi diyeceğim ama, kent konseyinin eski işlevselliği de kalmadı. Kalmasını da bekleyemeyiz. Düşünsenize, Çatalca Belediyesi Meclisinde AK Parti Grup Sözcüsü olan Ahmet Rasim Yücel ayrıca Kent Konseyi Başkanı! Bunu sadece ben değil, Çatalca’daki tüm sivil toplum kuruluşları söylüyor. Bence Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel, başkanı olduğu Kent Konseyinden affını istemeli ve şu an hiçbir şeyden çekinmeden bu konseyi, sivil toplum kuruluşların önderliğini yapacak, tüm siyasi partilerin de genel kurullara katılımını  sağlayacak birilerine bu koltuğu teslim etmeli. Bugüne kadar çok ta başarılı idi ama, artık bırakmanın zamanı geldi. Yoksa bugün kent konseyi olarak eskisi gibi acil toplantılar gerçekleştirilir. Ve bu toplantılardan çıkan sonuçlar önce Çatalca Belediye Meclisi gündemine gelir, sonrasında gerek İBB’ye, gerek bakanlıklara gider idi. Geçmişte ne yazık ki Çatalca’nın sorunları böyle çözülüyor idi. Görünen şu ki bazı sorunlar ilçe belediyesi her ne kadar hükümetin partisinden bir belediye başkanına sahip olsa da ne yazık ki çözümlenemiyor. 

İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, bu ilçenin mülki amiri olarak Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner bu ilçe halkının seçmiş olduğu baş olarak bu işe el atmalı. Gerekir ise mimarlar ve mühendislerden destek bile almalı. Sıkışıklığa neden olan bölgelerde herhangi bir çalışma gerekiyor ise, gerek ilçe belediyesi  olarak İBB ‘den ve Karayollarından gereğini talep etmeli. Yoksa bu gidişle Çatalca Atatürk Caddesi, Şehitler Caddesi trafiği Hindistan Trafiği görüntüsü vermekten öte gidemeyecek.

Halkımızın şu an ki en büyük sorunu trafik dedik… İkinci sorun  607 kişi ile Ev kiraları ve satılık ev fiyatları. Tabi bu ülke genelinde bir sorun ama Çatalca’da da bir hayli dile getirilen sorunlar arasında. Özellikle vicdansız ev sahiplerinden yakınıyor vatandaş. Sırf daha fazla kira alabilmek adına “ Ben taşınacağım, oğlum taşınacak, satacağım” dibi cümleler ile evlerden çıkartıldıklarını ifade ediyorlar. Daha sonrasına ise bir başkasına iki misli bedelle kiraya verildiğini öğrendiklerin de insanlar kahroluyor. Bu dükkan sahipleri için de geçerli olan bir konu aslında. Ne diyelim, vicdan ile cüzdan arasında gidip gelebilenler hep olmuştur tarihte.

Çatalca’da ekmeğe gelen zam üçüncü sırayı alıyor sorunlar arasında. Çatalca’da ekmek 2.5 lira oldu. En son iki liradan satılan ekmeğe gelen yüzde 25 oranındaki zammı da sorun olarak görüyor. İstanbul’un 13 ilçesinde uygulanan bu fiyat artışının bile yetersiz olduğunu savunuyor fırıncılar. Bu konu zaten ulusal tv kanallarında bile gündemde olan bir sorun. Nasıl bağlanacak, nereye bağlanacak hep birlikte göreceğiz.


İlkokul talebi…

57 kişi okullar ile ilgili sorunlarını dile getirmişler. Evet ilçe merkezinde, Ferhatpaşa Mahallesi'nde acilen bir ilkokulun yapılması elzem olarak karşımıza çıkıyor. Öncelikle Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in seçimlerde vermiş olduğu bu okul müjdesini kendisine hatırlatmak istiyorum. Ferhatpaşa Anaokulunun o bölgede bir ilkokul yapılacağını söylemişti. Diyelim ki orada olmayacak. O zaman yeni bir yer bulunmalı ve Çatalca Merkeze bir ilkokul daha yapılmalı. İlçe halkımızın taleplerinin içerisinde ne gereklilerinden bir tanesi bu. Çanakça’daki okul inşaatı tam bir yılan hikayesine döndü. Umarım kısa süre içerisinde temelleri atılır, hızlı ve seri bir şekilde süratle okulun inşaatı bitirilir. Çünkü görünen şu, belediye sayfalarından bu tür milli eğitim ile ilgili hizmetler bile “ Kazandırıyoruz” diye paylaşılmaya devam ettiği sürece, vatandaş ta olumsuzluklardan Başkan Mesut Üner’i mesul görecektir.


Belediye iş hanı inşaatı!

14 kişi yazmış… Belediye İş Hanı Yıkılıyor ama hiçbir önlem yok. Aha da bak bu çok tehlikeli bir konu! Allah korusun birinin kafasına bir şey düşse! Altından ne Fen İşleri Müdürü Edip Üner kalkabilir, ne Fen İşlerinden Sorumlu Teknik Başkan Yardımcısı, ne de Belediye Başkanı! O sebeple mevcut yapının etrafının bir an önce perdelenmesi ve çalışmaların bu şekilde yapılması şart…

Uzun oldu ama daha bir çok yazacağımız konu var. Bir dahaki köşede!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *