İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara

İşimize geldiği gibi mi?

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
İşimize geldiği gibi mi?

Yazılarımı takip eden okurlarıma buradan selamlarımı iletiyorum. Son süreçte yazılarımı ara vermem nedeniyle takip eden okurlarımdan daha fazla yazmam konusunda çokça eleştiri aldım. Elimden geldiğince düzenli olarak yazmaya gayret göstereceğim. Ancak şunun bilinmesini istiyorum yaşadığım ilçe Çatalca’da siyaset yapan arkadaşların çok zayıf olduğunu gözlemliyorum. Geçmiş yılların fikirlerini paylaşmaya can atan, ateşli siyasetçilerini özlemle anıyorum.

Ben yazınca taraf oluyorum onlar susunca kahraman. Oysaki olaylara çok yönlü bakabilen siyasetçilerin detayları bulması ve bizlerle paylaşarak kamuoyunu bilgilendirmek için basın açıklamasında bulunmaları gerekirken, artık biz basın mensupları ayrıntıları yakalayıp siyasetçilerin bilgisine sunuyoruz. Son günlerde bir başarı hikayesine dönüştürülen Çatalca Belediyesi’nin Cevdet Barın Bulvarı üzerinde bulunan eski Halk Bankası Binası’nı satın alması gerçekten bir başarı mı? Bu bina nasıl alınmış ve ileriye dönük hangi yatırım için alınması uygun bulunmuş? Belediye bütçesi fazla verince bu rakamı yatırıma dönüştürme kararı alınmış ve bir ihaleye girilip iki katlı olan bu bina satın alınmış. Bina alınmasına karar verilmeden ciddi bir yatırım araştırması yapılıp, Çatalca’ya gelecek yıllarda hangi açıdan fayda sağlayacağı yönünde analiz edildi mi? Ülkemiz için ilçemiz için yarar sağlayacak her çalışmayı ve doğru yatırım yapan herkesi kutluyorum, destekliyorum.

Ancak satın alınan bina Çatalca Belediyesi için doğru bir yatırım mı? Eğer bu binanın bulunduğu alan yeşil alanda kalıyorsa, yani yarın mevcut binayı yıktığınızda buraya bina yapılamıyor ve yeşil alan olarak terk etmek zorunda kalıyorsanız bu doğru bir yatırım değil, ölü bir yatırım olur. Örneğin Çatalca Meydanı’nda bir Halk Eğitim Merkezi binası vardı. Burasını Çatalca Belediyesi satın almadı, bina yıkılınca zaten bulunduğu alan yeşil alan olan terk edilecekti. Öylede oldu. Bina yıkıldı ve şimdi bu parsel yeşil alan olarak meydan ve Millet Bahçesi projesine dahil edildi. Yani demem o ki Çatalca Belediyesi yeşil alanda kalan bir binayı satın aldıysa, bu Çatalca Belediyesi’nde kendisinin imar planlarında yeşil alan ilan ettiği bölgeden bina satın alan ilk belediye olarak tarihe geçecektir. Çatalca’da ki meclis üyelerine bu konuyu incelemelerini tavsiye ediyorum. Ve bu bina için Çatalca Belediyesi Halk Bankası’na kaç para ödedi? Bu da çok önemli tabi. Yine ikinci konu belediyeler namusumuz dediği faaliyet raporlarını, yılda bir kez meclise getirir ve kamuoyuyla paylaşır.

Çatalca Belediyesi’nin faaliyet raporu Nisan Ayı’nda meclise geldi ve geçti. Meclisteki muhalefet meclis üyeleri faaliyet raporu üzerine tek bir söz etmediler. Söz konusu dahi edilmeyen faaliyet raporu ya çok iyi hazırlanmıştı üzerine söylenecek bir söz yoktu ya da meclis üyeleri raporu ellerine alıp bakmamışlar hiç umursamamışlardı. Ben hazırlanan faaliyet raporu kitabına şöyle bir göz gezdirdim. Ciddiyetsiz hazırlanmış kitabın sayfa numaraları bile yok. Girişte indeks yok. Hangi müdürlük hangi sayfada belli değil. İddia ediyorum gidin sorun faaliyet raporu kaç sayfadır diye hiç biri bilmiyordur. Ben üşenmedim tek tek saydım 542 sayfa. Geçmiş yönetimi faaliyet raporunda çok fazla sayfa var ve çoğu fotoğraf diye eleştiren dünün muhalif meclis üyeleri bu günün belediye yönetimi, yalnızca bir müdürlüğün faaliyetlerini anlatırken; her sayfada iki adet fotoğraf olmak üzere 120 sayfada fotoğraf kullanmış.

Şimdi bu faaliyet raporundan anladığım geçmiş dönemde yaptığınız eleştiriler yersiz ve sadece eleştirmek için öylesine sarf edilmiş sözler olmalı. Eğer bol fotoğraflı olmalarından dolayı eleştirdiğiniz faaliyet raporu olması gerektiği gibi değilse siz doğrusunu yapsaydınız, az fotoğraflı farklı içerikli değişik bir rapor görseydik. Tabi insanoğlu hatasız olmaz, eksikler olacaktır.  Muhalefet dersine iyi çalışacak ve iktidarı doğru çalıştıracak, hatalar hep birlikte düzeltilecek. Raporun içeriğine bir şey demiyorum. Mutlaka doludur. Ama Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün sayfasını inceleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız. Müdürlüğün ismi bile hatalı, Kültür İşleri Müdürlüğü yazılmış. Oysa doğrusu Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olacak. Müdürlüğün faaliyetlerini inceleyince birçok eksiğin olduğunu da görüyorsunuz. Tabi faaliyet raporu kitabını açıp sayfalarına bakmaya zahmet ettiyseniz. Müdür sunumu yok. Ne müdür belli ne sorumlu kişi. Harcama yetkilisi kim belli değil, bütçesi ne kadardır? Bilgi yok. Harcamaları nedir? Bilgi yok. Kaç personel var, teknik ve ayrıntı içeren hiçbir bilgi yok. Diğer müdürlükleri yazmıyorum bile buraya sığmaz.

Aslında faaliyet raporlarının nasıl hazırlanması gerektiği yasada belirtilmiş, stratejik plana göre hazırlanacak gibi birçok ayrıntı var. Resmi internet sitesinde yayınlanması gerekiyor. Bunun gibi ayrıntılar var. Çatalca Belediye Başkanı Sayın Mesut Üner önümüzdeki yıl bu konuda mutlaka hassasiyet gösterecektir. Ama bizim şu Çatalca’da ki siyasetçiler, belediye meclisindeki meclis üyeleri öyle elleri indir kaldır olmuyor bu işler. Her yazımda söylüyorum sorumluluklarınızın bilincine varın, oturduğunuz koltuklar bu halkın size emaneti. O mecliste neden bulunduğunuzu bir düşünün, görevlerinizi layıkıyla ve ciddiyetle yerine getirin. Çatalca’yı birlikte yönetiyorsanız hataları, eksikleri görün ve düzeltilmesi için gayret edin. Çünkü Çatalca Belediyesi hata yapınca iktidar hatalı, muhalefetse bu hataları göremediği için tembel ve duyarsız olacak. Yani halkın gözünde herkes eksik not alacak ve güven zedelenecek. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapansa eğer, bu mecliste görevini iyi yapan kaç kişi var?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *