İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara

Çatalca'da acil önlem planı!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Çatalca'da acil önlem planı!

Çatalca'da göreve ilk geldiği günlerde Belediye Başkanı Mesut Üner ile ilgili yazdığım bir yazı vardı.


 

Daha doğrusu, tüm belediye başkanları göreve geldikleri ilk yıl içerisinde hep felaketler ile karşılaşmıştır.


 

İsmail İP- 17 Ağustos 1999 Depremi! Belediye Başkanı olalı daha bir kaç ay olmuşken...


 

Cem Kara- 8 Eylül 2009 Sel Felaketi! Belediye Başkanı olalı yine bir kaç ay olmuş...


 

Mesut Üner- Bu kısmı hep boş bırakmak için dua ettim. Ama bu sefer işin boyutu bir hayli fazla. Belediye olarak düşünmeyin sadece! Ekonomik anlamda gerçekten ülke olarak çok ta iç açıcı bir zamanda değiliz. Deprem gerçeği ile en fazla yüz yüze olduğumuz bir yıl içerisindeyiz. Tüm uzmanlar uyarıyor. Ve Corona Virüsü!


 

Aslında en tehlikelisi bu! Tüm Dünya Ülkelerini tedirgin eden bir salgın hastalık. Ve Çatalca Belediyesi de bu anlamda dezenfeksiyon çalışmalarını başlatmış durumda.


 


 

Ve şu anki piyasaya baktığımız zaman, nüfus olarak çok büyük olmauyan ama yerleşim alanları birbirinden çok uzak ve İstanbul'un en geniş coğrafyasına sahip olan Çatalca, bu çalışmalara çok büyük bütçeler harcamak zorunda kalacaktır. Umarım ki, bu süreç çok fazla uzamaz. Eğer uzar ise Belediye Bütçesinin büyük bir bölümü ne yazık ki bu ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarına gidecek.


 

Boç yükü çok fazla olan bir belediyeden bahsediyoruz. Bakmayın siz Mesut Üner'in borcu yada, belediyenin çok yetersiz olan bütçesini telaffuz etmediğine.


 

Ancak;


 

İnşaat Ruhsatları noktasında Çatalca Belediyesi bütçesine bu yıl, geçtiğimiz yıllara oranla yüzde sadece bir oranında bile bir gelir gelir ise ne ala! Çünkü başlayan hiç bir inşaat yok. İmar Barışı sebebi ile yapılan kaçaklardan gelecek olan encümen cezaları ödenir ise Belediyeye ne ala!


 

Ve ekonomi bu yıl ekonomistlerin tahmin ettiği gibi, ki Dünya'da Corona Visürü Sebebi ile küresel bir kriz yaşanıyor ve çok daha fazlası yaşanacak, emlak, temizlik ve çevre vergisi gibi bir çok vergiyi de vatandaş ödeyemeyecek!


 

Sizin anlayacağınız, tahmini bütçede ki gelirler ne yazık ki bu sene tutmayacak!


 

O sebeple Çatalca Belediyesi bu yıl, yani 2020 senesi içerisinde ki tüm para harcanacak faaliyetlerini askıya almalı. Çatalca halkı da bu noktada Belediye Başkanı Mesut Üner'İ hoş görecek, ve hatta kendisine manevi anlamda da destek olacaktır.


 

Çatalca'daki fabrikalar, depolar ve diğer lojistik firmalarının birer birer kapattığını söylememize gerek yok herhalde!


 

Yani sponsorlar üzerinden yapılan etkinlikler de bu sene sponsor bulma anlamında çok sıkıntı yaratacaktır.


 

O sebeple , Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner bu sene yapacağı tüm organizasyonların belediye olarak kendilerini zorlayacağını düşünmeli.


 

Her türlü masraftan kaçınmalı. Eğer gerçekten tüm projeler dediği tarihte başlar ise ve her yer şantiyeye döner ise, Festival Çatalca için bir eğlence değil, bir kaos ortamına döner.


 

Kaldı ki vatandaş bu sene tü mbu hizmetlere aktarılacak bütçelere de “ HAYIR” demeyecek, aksine bu işler bitsin diye, gerekirse cebinden para verecektir.


 

Ne diyelim, ilk defa felaketsizlikler ile geçen bir beş yıl hayal etmiştik. Ama yine olmadı. Mesut Üner'i de diğer belediye başkanları kervanına almış oldu felaketler...


 

Allah daha beterlerinden sakınsın ama, böyle gider ise en büyük sıkıntısı geriye kalan 4 yıl boyunca ekonomik felaket ile karşılaşacağıdır.


 

Bu anlamda “ ACİL ÖNLEM PLANI” hazırlatmalı ve acilen de uygulamaya koymalıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *