İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara

Tarih, yaşamın arka odası

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Tarih, yaşamın arka odası

Olayları önceden kestirmek için kaim olmak gerekir, Çanakkale Savaşı'nda müttefiklerimiz yenilince Osmanlı'yı da yenik ilan     ederler.
İngilizler silah zoruyla giremedikleri İstanbul a ayak oyunları ile girerler zamanın Padişahı Vahdettin, Sadrazam Tevfik Paşa ve yaveri Yüzbaşı Faruk.
Bir gün sadrazamın arabasını İngiliz zabit durdurur, çek arabayı karakola içerde sadrazam var ben anlamam çek arabayı karakola giderler sorgu sual durum anlaşılır ve bırakılırlar.
Gel gör ki bu İngiliz zabit Yüzbaşı Faruk u bakan Ekrem’e sizin zabit bana selam vermedi der şikayet eder Bakan Ekrem yaveri davet eder herhalde İngiliz Zabiti görmedin selam vermemişsin, gördüm o zaman neden selam vermedin o teğmen o bana selam verecek deyince işkal altındayız bu işi uzatma özür dile mesele kapansın.
Yüzbaşı elini omuzuna atar apoletlerini söker bakanın önüne koyar ben bunları Trablus garp Balkan ve Çanakkale savaşlarında aldım al sizin olsun, bu olaya şahit olan arkadaşları selama dururlar ve halel olsun yüzbaşım derler.
Yüzbaşı Faruk takibe alınır Anadolu’ya geçmenin çaresini arar ve Ayasofya’nın yanında metruk bir binada saklı iki makinalı ve mermilerini var olduğunu bilir bir tabut yaptırır arkadaşlarını toplar cemaat oluşturur İstanbul sokaklarını yara yara bütün İngilizleri selama durdurur vasiyeti var Anadolu’ya.
Anadolu da ayaklanmalar başlar bu ayaklanmaları bastırmak için meydan Savaşı kazanmış bir     komutan aranır o komutan Mustafa Kemal’dir.
Mustafa Kemal Anadolu’ya geçince padişaha biat etmez komutanlıktan istifa eder apoletlerini söker atar, İstanbul hükümeti geri davet eder emre uymaz kendisi hakkında idam fermanı çıkarılır.
Zamanın devlet adamı bakanı gazetecisi Ali Kemal Mustafa Kemal ve arkadaşlarını yani kovan def eden milliler için işgal kuvvetlerinden daha tehlikelidirler görüldüğü yerde linç edilmelidirler diye yazılar yazar.
Cumhuriyet kurulunca bu İngiliz Kemal İstanbul’da ele geçirilir Ankara’ya sorgulamaya götürülürken İzmit’te ihtiyaç için trenden indiğinde halk tarafından linç edilir.
Eşi iki oğlunu yanına alır İsviçre’ye gider iyi bir eğitim büyük oğlu Hasan küçük oğlu Zeki Rıza, Zeki Rıza Konuralp hariciye sınavına girer birinci olur.
Ne görsünler İngiliz Kemalin oğlu, üzerini çizerler uygun değildir, İsmet Paşanın önüne gider neden uygun değil deyince paşam İngiliz Kemal’i oğlu baba başka oğul başka ben Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendim devletler kin ve nefretle büyütülemez der ve uygundur yazar.
Büyük oğlu Hasan Amerika’ya gider bir köle ile evlenir üç oğlu olur dördüncü oğluna eşi hamile iki Meksika’dadır kadın Amerika’da doğun yapmak ister, uçaklarda yer yok.
Orada iş adamı bir Rus’la tanışırlar durumu izah ederler ve Rus onlara uçak biletini verir Amerika’ya uçarlar ve doğan oğullarının adını Rus’un adını     veririler 
Boris Johnson’a senin babanın kölesi var     derler benim babamın kölesi yok köle ile izdivacı var bu utanılacak bir şey değildir der. 
İşte bu çocuk Londra’nın iki dönem belediye başkanlığını yapar daha sonra İngiltere’nin Dış işleri bakanı olur 27 Eylül 2016 da Anıtkabre gelir ve deftere şöyle yazar : ’’Atalarımın topraklarına dönmek, modern, özgür ve demokratik Türkiye‘nin kurucusuna saygılarımı sunmak ve Türkiye’nin dünyanın büyük ulusları arasında yer alması ile onun vizyonunun nasıl gerçekleştirildiğini görmek büyük bir ayrıcalık.’’
İngiltere’de Başbakanlık için iki aday yarışır bizim torun rakibine iki katı fark atar bu torun Londra sokaklarında korumasız bisikletle dolaşır.
Bizim ülkemizde atamızın adını anmaktan imtina eden kırmızı fesliler onlara taraf olanlara bakın birde babası linç edilen Mustafa Kemal Atatürk ilkelerini özümsemiş Boris Johnson’a
Sevgi muhabbet kaynar bizim ocağımızda     bülbüller şevke gelir güller açar bağımızda aslanlarla ceylanlar dosttur bizim kucağımızda asla kin ve nefret yoktur bizim ocağımızda.(hâce Bektaş Veli)         
İlmin ışığından gidilmeyen yolu sonu karanlık ilim ilkemiz ve felsefemiz olsun. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *