Aç karnına edebiyat yapılır mı?
Seçim derdi bitti dostlar. Geçim derdine hepimiz hep beraber hoş geldik Aç karna edebiyat yapılır mı? Evet yapılır..
Peki aç insanlar aç karna neden edebiyat /felsefe yapar siyasette bilgelik taslarlar?
Bana sorsalar “mide gurultularını önlemek için” derim.Çünkü atalarımız “Karnı tok olanların sesi gür çıkar”
Haydi Bismillah ben başlıyorum sorularımı sormaya siz cevaplara hazır olun. Sonrasında çözümlemeyi beraber yaparız.
Emekli maaşının asgari ücretin altında olan kaç ülke sayabilirsiniz?
Kaçak- kayıp elektirik bedelini, faturalarını adam gibi ödeyene ödeten başka bir ülke biliyor musunuz?
Sağlıksız halk sağlığını tehdit eden yiyeceklerin önce dağıtılmasına göz yumulması ve daha sonra sağlıksız olduğunun beyan edilerek teşhir edilmesi hakkında neler düşünüyorsunuz?
Trafik cezalarının ülke insanların gelir seviyesine göre değil de; yıllık otuz bin dolar geliri olan bir ülkeymişiz gibi kesilmesine ne diyorsunuz?
Ülkenin tarım hayvancılık ve bir çok sektörde üretim politikası iflas etmiş ve biz üreten toplum modelinden bir türlü tüketen toplum anlayışında tanzim satışlarda domates, soğan kuyruklarında çırpınırken, kalıcı çözümler üretip üretimi ayağa kaldıran hamleler yapıldığına şahit olanınız var mı?
Beka-Zeka sorununu konuşulduğu ve gündemi oldukça meşgul eden söylemler ile orantılı son zamanlarda Suriye’ye yapılacağı planlanan operasyon yada harekat ile ilgili bir şey duyanınız var mı?
Suriye sınırımızda milletin duymasınıı istemekleri anlaşmalar yapılıyor olabilir mi?
Siyaset adamlarının seçim boyunca, pervasız, patavatsız uslupları ağır eleştirileri ve milleti ayrıştırma söylemlerinden hoşnut olan kaç kişi tanıyorsuz?
Yerel ve genel yöneticilerimizin, seçimde halka beraber seçimden “sonra bul bulabilirsen” sistemi hakkındaki fikriniz nedir?
Seçim paraları ile kulakları tırmalayan geleneksel hoparlör zırvalığı, Sokakların afiş rezilliği, afişlerden oluşan çöp dağlarına bir son verilemez mi?
Seçim için harcanan milyarlar ile aslında bir çok sorunları çözecek hamleler yapılabilecekken, bu ciddi rakamların zırt-pırt şeklinde oraya-buraya harcanması sizi mutlu ediyor mu?
Belediye başkanlarının maaşları ilin nufusuna göre 8.000 ile 25.000 arasında değişirken, yapılan tanıtım kampanya bütçelerinin 10 milyonlarca lira olmasını nasıl bir iktisadi açıklaması olabilir?
Belediye meclis üyelerinin ayda 2 kez yapılan toplantılarda "huzur hakkı" adı altında aldığı ücret oturum başına 2018’de 304,39 tl iken bu mevkiye seçilmek için milyonlar harcamakta ki mantık sizce ne olabiliri?
Her şeyin muhalefeti yapılırken, konu siyasi partilerin devlet hazinesinden aldıkları devasa bütçelere gelince “almayalım” veyahutta “bu para çok fazla ve gereksiz” diyen ve hazinenin talan edilmesine meydan veren bu kanunun iptalini isteyen “bundan sonra partiler kendi seçim harcamalarını kendi bütçelerinden yapsınlar” diye bir önerge veren herhangi bir parti/yetkili tanıyormusunuz?
Yetmiş yıllık ihtiyarlamış, kocamış, nedeni ayyuka çıkmış, hazine düşmanı, fakir düşmanı, seçmen düşmanı seçim yasası ve anlayışı ile “Eğitimli Modern Türkiye” imajına tezat oluşturmuyor mu?
Soruların sonu gelmeyecek gibi ama son bir sorum var.
Sizce İBB başkanlığını kim alır?
Sizi bilmem ama Avrupada çok uzun yıllar yaşamış bir arkadaşım var ona sorsam “Banane abi kim seçilirse seçilsin yeterki adam gibi yönetsin” diyeceğini biliyorum.
Sıra geldi birlikte çözümlemeye benim karnım tok değilki sesim gür çıksın. Gelecekten endişelerim var bilmem anlatabiliyormuyum. Bari en azından siz anlayın beni.
Yani kısaca Türkiye’mizin acil bağırsak operasyonu düzenleyip sindirim sistemini temizlemesi lazım yoksa ortalığı daha çok b.. götürür gibi geliyor bana.
Benden bu kadar şimdi Refik DURBAŞ’ın soruları geliyor bakalım onlara ne diyeceksiniz?
Elim sanata düşer usta
Dilim küfre, yüreğim acıya
Ölüm hep bana
Bana mı düşer usta?
Sevda ne yana düşer usta
Hicran ne yana
Yalnızlık hep bana
Bana mı düşer usta?
Gurbet ne yana düşer usta
Sıla ne yana
Hasret hep bana
Bana mı düşer usta?
Vesselam….