İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara

Özel eğitimde son durum 

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Özel eğitimde son durum 

Özel eğitime gönül vermiş, yüreğini, emeğini ortaya koymuş arkadaşlarımızla birlikte çareler aradık hem özel çocuklarımız için hem de çalışan personellerimiz için. Gitmediğimiz siyasi, bürokrat, devlet erkanı hiç kimse kalmadı Cumhurbaşkanımıza bile ulaştı dertlerimiz... O günden bu güne toprağa düşen bir tohum misali filizlendi umutlarımız. Biliyorsunuz ki sektör olarak ne öldük ölülere karışabildik ne dirildik dirilere karışabildik. Yeni bir haberle bir nebze de olsa nefes aldık.
Enflasyon oranı %26’ı iken özel eğitime bütçe artışı %10 olarak düşünülmekteydi velhasıl verilen %15.96’da iyi olmasa bile kötünün iyisidir. Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu zor şartlarda kabul edilemez bir sonuçta değildir.
Lakin geçmişe dönük bir şeyi de söylemeden geçemeyeceğim; rehabilitasyon geçmişinde belli haksızlıklar yapılmıştır. Lakin artık Silivri Cezaevi gibi 7/24 kamera sistemi ile izlem ve gözlem altındadır. Rehabilitasyon merkezleri geçmişin kara lekeleri ile devam etmemeli genel bakış değiştirmelidir.
Türkiye geneli 2600 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi mevcut. Bu sebeple de birçok yerel ve genel yönetimlerin tüm sektörü eskiye bakıp aynı keseye koyması da göstermelik bir tutumdur. Amaç bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olmalıdır.
Oysa her kurucu her personel birer eğitim neferi gibi kameraların gözü önünde 380 bin özel çocuğa destek vermek için azimle çalışmaktadır.
Her 100 kurumdan bir iki tanesi gene belli suistimallere açık olsada devletimizin ilgili müfettişleri var tespit yapıp suistimal yaratan kamu ve özel sektörün düzenini bozan kurum ve kişiler hakkında gerekli işlemleri yapmakta görevleridir. Her işte olduğu gibi özel eğitimde de çürük elma olması mümkündür.
Ahlaki ve insani değerleri çiğneyen, özel insanların haklarını vermeyip gasp edenlere gerekli cezalar verilmelidir. 
Böylece işini layikiyle yapan insanları zan altında kalmaktan ve haksız asılsız usulsüz ithamlardan korumuş olursunuz.
 Gelelim yeni dönem neler yapılabilir? 
Öncelikle herkes bir tırtıl misali kozasından çıkmalı.. Daha kaliteli eğitim için başarı skalasını yükseltmeye çalışmalı.
 Az imkanla çok iş yapmaktayız ama bilen gören yok demek ki bir yerlerde hala eksiklikler var. Pazarlama yok reklam yok ama büyük icraatlar var gözle görülmeye değer bence zaman ispat zamanıdır.
2019 yılında ektiklerimiz 2020’de toplayacaklarımızdır mantığı ve düşüncesi ile çalışmaya başlamak ve vira bismilllah demek için tam zamanıdır.
Haydi selametle.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *