İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara

DEVLET ELİYLE ÇÖZÜM

YAYINLAMA:

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gençleri ombudsmanlıkla tanıştırmak amacıyla düzenlediği 'Kamu Hizmetlerinde İyi Yönetim İlkeleri' konulu liseler arası yarışmanın ödül törenini gerçekleştirdi. Yapılan filmler oldukça renkli, eğlenceliydi. Ombudsmanlık nedir Ayşe teyzeye de Ahmet amcaya da rahatlıkla anlatılacak tarzda hazırlanmıştı. Filmlerin gerçekliği karşısında Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç TBMM bir dönem önceki başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve pek çok kamu ve özel sektör yöneticisi, öğretmenler ve öğrenciler için eğlenceli anlar yaşandı. Derece alan eserler sergilendi, ödüller verildi.

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç bu organizasyona beni de davet etti. Başarılı olan öğrencilere ödül vermem için ben de oradaydım. Hakikaten gençlerimizin ombudsmanlık ile ilgili yaptığı filmler, afişler onların bu kurumu nasılda güzel anlayıp anlattığını gösterdi. Öyle güzel çalışmalar ile katılmışlar ki yarışmaya hepsi birbirinden güzel ve esprili idi.

Kamu Başdenetçisi Malkoç, gençlerimizin ülkenin istikbali, umudu geleceği olduğuna vurgu yaparak gençlere 'Siz ne kadar iyi yetişirseniz Türkiye'nin geleceği o kadar iyi olur. Geleceğe umutla bakıyoruz, heyecanla bakıyoruz fakat bir şartla. Siz iyi yetişecekseniz, adaletli olacaksınız. Hakkaniyet konusunda titiz olacaksınız' diye seslendi.

Malkoç, ‘bir vatandaşımız bize müracaat ettiğinde derdini, sıkıntısını dinleyebiliyorsak ve üstüne çözüm üretebiliyorsak bizim en çok memnun olduğumuz konu budur. Bizim vatandaşımızın derdini dinlememiz ona nezaketle muamele etmemiz zaten önemli ölçüde onları rahatlatıyor. Vatandaşın talebi yerindeyse, kanunun yanlış yorumlanmasından mağduriyeti varsa ve gideriliyorsa bu çok iyi' diye konuştu.

İsmail Kahraman ile sohbetimiz biraz daha memleket havasında başladı. Kahraman ile Rize üzerinden bir sohbet ettik, bana Derepazarı'nın eski adını sordu. Fakat o an hatırlayamadım. Bana öğren öyle yanıma gel dedi. Ben de şimdi hemen buradan yazıyorum. Derepazarı Rize'nin bir ilçesi ve eski adı Filandoz'muş. Filandoz yani şimdi ki adıyla Derepazarı Rize merkezin hemen yanında bulunduğundan her zaman Rize’nin uğradığı işgallerden nasibini almıştır, diyerek buraya bir parantez açmak istedim.

Kahraman da devletin halkın şikayetini dinlemesinin öteden beri var olduğunu, bunun Hz. Ömer ile başladığını aktardı. Sohbeti aslında uzuncaydı ve araya esprili anlatımlar da kattı. 'Adalet mülkün temelidir. Bir devlet adaletliyse güçlüdür' diyerek adaletin önemine vurgu yaptı.

Vali Yerlikaya yaptığı konuşmasında gençlere öğütler vererek kendi hayatından örnekler ile ‘çalışırsanız her şeyi yapabilirsiniz’ vurgusu yaptı. Yerlikaya 'Bu yarışmanın, ombudsmanlık kamu hizmetini, gönülleri kazanma ruhunu tabana yayılması açısından çok önemsiyorum' dedi. Vali Ali Yerlikaya ile küçük bir Gaziantep sohbeti yapmadan olmazdı öylede yaptık. Gaziantep’i andık.

KDK ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gençleri ombudsmanlıkla tanıştırmak amacıyla düzenlediği 'Kamu Hizmetlerinde İyi Yönetim İlkeleri' konulu liseler arası yarışmanın bir diğer önemi de şuydu; gençler Kamu Denetçiliğinin ne olduğunu ne iş yaptığını öğrenerek bir de büyüklerine yani anne ve babalarına anlatarak daha da büyük bir görev yapıyor. Adeta KDK'nın gönüllü elçileri oluyorlar. Bu organizasyonların Türkiye'nin her ilinde ve özelliklede imkanları kısıtlı haklarının neler olduğunu henüz bilemeyen halkımıza büyük ayna tutacağı hiç şüphesiz kesin. Gençler yaptıkları filmlerde bir noktaya dikkat çekmişler, şu cümleyi kullanmışlardı. 'Devlet yaptığı hataları yine devlet eliyle düzeltiyor bunu da Kamu Başdenetçiliği yapıyor' esprili bir anlatım ile çok ama çok güzel anlatmışlar. Kamu Denetçiliği Kurumunu bundan sonra gençler bilenler bilmeyenlere anlatacak. Kamuda bir problemi olan varsa hiç para ödemeden halkın avukatına yani Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurup sorunlarını hızla çözdürecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *