"Zevk-i Selim Hatt-ı Halim" sergisi Rami Kütüphanesi'nde açıldı "Zevk-i Selim Hatt-ı Halim" sergisi Rami Kütüphanesi'nde açıldı

Törene sanatçının eşi Beril Işık, oğulları Ahmet ile Mehmet Işık ve kardeşi Mehmet Engiz Işık katıldı. Ailenin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve Zafer Algöz, törende yer aldı. Sanat camiasından az kişinin katılması dikkat çekti. Mehmet Engiz Işık, "Kenan Işıık'ın sevilmesinin sebebi seyirciye karşı saygılıydı. 10 yıl sabırla ve umutla bekledik. Ama artık, 'Ben eziyet çekmeyeyim gideyim' dedim" ifadelerini kullandı.

'Hayata dair tutmaya çalıştık'
Oğlu Ahmet Işık, "Hayatının gerçeği olsa da babamın ölümü bizi yıktı geçti. 10 yıllık süreçte bunu hazırlığı olmuş gibi düşünceler olabilir ama öyle olmuyor. Çok üzgünüz. Nurlar içinde yatsın. 10 yıllık süreç zordu. Maddi, manevi, psikolojik ve duygusal olarak zordu. En çok annem zorluğunu yaşadı. Yanına gidip konuştuk, hayatı anlattık. Sohbet ettik, sevdiği müzikleri dinlettik. Hayata dair tutmaya çalıştık. Sağlık sebeplerinden dolayı ziyaretçi kabul etmedik" dedi.
'Bizi desteklemesiyle oyuncu olduk'
Zafer Algöz, "Kenan Abi'yle 1976 senesinde tanıştık. 18 yaşından küçük oyuncu olarak Devlet Tiyatrosu'su Çocuk ve Gençlik Sınavı'na katıldık. 18 yaşından küçük olan sadece Erkan Can ile ben vardık. Komisyon bize, 'Yaşınız küçük. Alamayız. 18 yaşından sonra gelin' dediler. Kenan Abi, 'Çocuklar o kadar hazırlık yapmış, bari gösterisini yapsınlar' dedi. Gösteri sonrasında, 'Bunlarda oyunculuk yeteneği var. Misafir olarak kurslara gelsinler. 18 yaşına gelince, eğer hevesleri devam ederse bizle devam ederler' dedi. Oyuncu olmamızn ilk sebebi Kenan Işık'tır. Bizi desteklemesiyle oyuncu olduk. Oynadığım oyunları yönetti. Tiyatro ve sanat aşığıydı. Belki bir gün düzelir diye umut ettik ama nasibi bu kadarmış" diye konuştu.

Muhabir: Belkıs Yılmaz