Uluslararası danışmanlık, denetim, güvence, strateji, kurumsal finansman ve vergi hizmetleri şirketi EY, deprem bölgesine yönelik sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında yeni projeleri hayata geçiriyor. EY tarafından Save the Children koordinasyonuyla gerçekleştirilen deprem bölgesindeki destekleri incelemek ve girişimcileri desteklemek için tasarlanmış EY Skills Lab projesini de hayata geçirmek adına EY Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları, EY Türkiye Şirket Ortağı Ateş Konca, EY Türkiye Pazarlama ve İletişim Lideri Hülya Kavak ve EY Global Sosyal Sorumluluk Lideri Abigail Gooch ile Save the Children İş Birlikleri Yöneticisi Tara Jeans Hatay’a ziyaret gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl, küresel çapta EY ofislerinin bağışlarıyla bir deprem destek fonu oluşturan ve depremden etkilenen 16.000'in üzerinde öğrenciye ve öğretmene eğitim-öğretim desteği sağlayan EY, 7 lisenin kapsamlı olarak onarılmasına ve 3.597 öğrenciye eğitim veren 13 geçici eğitim alanının kurulmasına destek oldu. Ayrıca, 5802 öğrenciye eğitim ve öğretim kitleri dağıttı. Bunlara ek olarak, öğretmenler için 7 konaklama alanı kuran EY, 100 konaklama alanını onardı, 114 öğretmene ruh sağlığı ve psikososyal destek konularında kapasite geliştirme eğitimleri verdi. 

Deprem bölgesinde eğitim desteklerinin yanı sıra ekonomik ve sosyal kalkınmaya da yardımcı olmak adına Hatay’da “EY Skills Lab” projesini başlatan EY; 15 girişimciye işlerini büyütme, finansallarını yönetme, yatırım fırsatları elde etme gibi girişimcilerin işlerini ileriye taşımaları ve ekonomiye katkı sağlamaları için çeşitli seminerler düzenleyecek. 

EY Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları bölgede gerçekleştirdikleri desteklerle ilgili şunları söyledi:

“Depremden etkilenen bölgenin iyileşmesinde kamu kuruluşlarına ek olarak özel sektörün de önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Bu bakış açısıyla, EY olarak ilk müdahalemiz eğitim alanındaki desteklerimiz oldu. Buna ek olarak, bölgenin kalkınması ve refahın sağlanabilmesinde girişimcilerin önemli katkılarının olduğunu biliyor ve bu doğrultuda girişimcilerin işlerini büyütmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, Hatay’da EY Skills Lab projemizi başlatmaktan mutluluk duyuyoruz.”

EY Türkiye Şirket Ortağı Ateş Konca ise konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi:

Kadın girişimcilere ekonomik destek Kadın girişimcilere ekonomik destek

“EY olarak, kriz dönemlerinde anlık müdahalenin yanı sıra istikrarlı ve sürekliliği olan desteklerin öneminin farkındayız. Bu doğrultuda, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerini destekleme konusunda kararlılığımızı sürdürüyor, uzun vadeli ve sürdürülebilir desteklerimizle zorlu zamanların üstesinden gelmek için çalışmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımıza bağışlarıyla destek olan tüm EY ofislerimize ve çalışanlarımıza, ayrıca koordinasyonu sağlayan Save the Children kuruluşuna bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

Muhabir: CANSU YILMAZCAN ÖZKAN