Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Serkan Uğraş Kaygalak, 2024 yılının üçüncü çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörleri 2024 yılında da büyümeye devam ediyor. Emeklilik Gözetim Merkezi'nin 30 Eylül 2024 tarihli verilerine göre, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) toplam fon büyüklüğümüz yıl başına göre yüzde 49,7 oranında artarak 200 milyar TL’yi, katılımcı sayımız ise yüzde 6,3 oranında büyüyerek 3 milyonu aştı. Bunun yanı sıra Şirketimiz, sayısı 1,5 milyonu aşan gönüllü BES katılımcısı ve 11 milyar TL’ye ulaşan otomatik katılım fon büyüklüğü tutarı ile her iki kategoride özel sermayeli şirketler arasındaki liderliğini yılın üçüncü çeyreğinde de sürdürdü. Hayat sigortası prim üretimimiz, 2024 yılının ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81,9 artarak 8,7 milyar TL’yi aştı. Aktif büyüklüğümüz 242 milyar TL, özkaynaklarımız ise 8,3 milyar TL seviyesinde gerçekleşti” dedi. 

“Entegre Sürdürülebilirlik Raporumuz, Uluslararası Entegre Raporlama Çerçevesine uygun olarak hazırlandı”

Kaygalak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çeyrekte geçtiğimiz 3 yıl boyunca yayımladığımız sürdürülebilirlik raporlarının ardından, İlk Entegre Sürdürülebilirlik Raporumuzu yayımladık. Raporumuzda, değer yaratma süreci kapsamında şirketimizin sürdürülebilirlik yaklaşımını, stratejilerini, hedeflerini ve performansını ele aldık. Bu yıl hazırladığımız raporun “entegre sürdürülebilirlik raporu” olması sebebiyle geçtiğimiz yıl “Müşterilerimize İyi Gelecek”, “Dünyamıza İyi Gelecek” ve “Çalışanlarımıza İyi Gelecek” olarak 3 ana başlıkta hazırladığımız raporumuza, “Ekonomimize İyi Gelecek” başlığını da ekledik. Bu başlıkta; sorumlu yatırımlarımızdan, etki yatırımcılığından, ekonomiye olan katkılarımızdan ve yarattığımız değerden bahsettik. Bunun yanında, 2016 yılından beri faaliyetlerimizden kaynaklanan karbon ayak izimizi yenilenebilir enerji projelerine katkıda bulunarak dengelemeye devam ediyoruz”. 

“FonMatik ROBO 100 bin kullanıcıya ulaştı”

Başlangıç aşamasındaki girişimlere 44 milyon liralık destek Başlangıç aşamasındaki girişimlere 44 milyon liralık destek

2019 yılında katılımcıların hizmetine sundukları bireysel emeklilik fon robotu FonMatik ROBO’nun hizmet verdiği kullanıcı sayısının 2024 yılının üçüncü çeyreğinde 100 bine ulaştığını belirten Kaygalak; “Fon tercihinde zorlanan, finansal piyasalar hakkında bilgi sahibi olmayan veya birikimlerine yön vermek için yeterli vakti bulamayan katılımcılar için sunduğumuz, Şirketimizin en önemli dijital çözümlerinden biri olan FonMatik ROBO, ulaştığı 16,6 milyar TL’lik fon tutarı ile gönüllü BES’teki fon büyüklüğümüzün yüzde 10’unu yönetiyor. FonMatik ROBO kullanıcı sayısının 100 bine ulaşması; Şirketimizin dijital dönüşüm yolculuğunda önemli bir kilometre taşı olarak nitelendirilirken aynı zamanda sektörümüzdeki dijital dönüşümün öncü şirketlerinden biri olduğumuzun da en net göstergesidir. 2024 yılının sonuna yaklaşırken, dijitalleşme ve müşteri deneyimini daha da yüksek seviyelere taşıyıp, sürdürülebilirlik alanındaki öncü çalışmalarımızı daha da güçlendirerek sektörümüzdeki konumumuzu pekiştirmeye devam edeceğiz” dedi.   

Muhabir: YAKUP ÇINAR