Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlayarak 2 bin 881 liradan işlem görüyor.

Dün ons fiyatındaki gerilemeye paralel olarak değer kaybeden altının gramı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,8 oranında azalışla 2 bin 889 liradan kapattı. Bugün ise saat 09.45 itibarıyla, bir önceki kapanışa göre yüzde 0,3 değer kaybederek 2 bin 881 lira seviyesinde bulunuyor.

Dolar ve Euro güne düşüşle başladı! Dolar ve Euro güne düşüşle başladı!

ÇEYREK ALTIN FİYATI

Aynı dakikalarda çeyrek altın 4 bin 970 liradan, cumhuriyet altını ise 19 bin 890 liradan satışa sunuluyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 0,3 düşüşle 2 bin 614 dolardan işlem görüyor.

GÖZLER BU VERİDE

ABD'de enflasyonun hedeflenen seviyelere ulaştırılabileceği ve resesyona girilmeden ekonomik büyümenin sağlanacağına yönelik iyimserlik sürerken, yarın açıklanacak enflasyon verileri yatırımcıların odağında. Analistler, bu verilerin ABD ekonomisinin yumuşak bir iniş yapıp yapamayacağı konusunda önemli sinyaller vereceğini ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecekte atacağı adımlara ilişkin beklentileri şekillendirebileceğini belirtiyor.

ALTIN TAHMİNLERİ

Bugün yurt içi veri gündeminin sakin olduğunu aktaran analistler, yurt dışında ise ABD'deki haftalık mortgage başvuruları, toptan eşya stokları ve FOMC toplantı tutanaklarının izleneceğini ifade ediyor. Teknik olarak altının ons fiyatında 2 bin 590 dolar seviyesinin destek, 2 bin 640 dolar seviyesinin ise direnç olarak izlendiği kaydediliyor.

Muhabir: Eray Aksoy