Gayrimenkul

Yeni bir şehircilik politikası

İBB Şehircilik Grubu Başkanı ve KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı, ekonomi gazetecileri ile bir araya geldi.

Abone Ol

İBB Şehircilik Grubu ile yeni bir şehircilik politikası ortaya koyacaklarının altını çizen Ali Kurt, her şirketin kendi alanında rol model olacak birer yapıya kavuşturmak istediklerini belirtti

İBB’ye bağlı şirketlerden KİPTAŞ, İspark, Bağoziçi Yönetim A.Ş, İstanbul İmar AŞ, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ şirketlerinin Şehircilik Grubu çatısı altında toplandığını belirten ve bu yeni bir oluşan hakkında bilgi veren Kurt, “Şehre dokunan bu şirketlerin daha verimli ve koordineli çalışmalarını sağlamak için bir araya geldik. Ekrem Başkanımızın kurduğu bu yeni oluşum ile şirketlerimizin kente değer katan hizmetlerinin artmasını ve hızlanmasını sağlayacağız.” dedi.

"Yeni bir şehircilik politikası ortaya koyacağız."

İBB Şehircilik Grubu ile yeni bir şehircilik politikası ortaya koyacaklarının altını çizen Ali Kurt, her şirketin kendi alanında rol model olacak birer yapıya kavuşturmak istediklerini belirtti. İstanbulluya binlerce noktada hizmet eden bu Şehircilik Grubu şirketlerine tek tek değinen Kurt, KİPTAŞ’ın kentsel dönüşümde fark yaratan bir kurum olduğunu ve İstanbulluların takdirinin kazandığını belirterek, “Sosyal konut projelerimizi, asgari ücretin altında taksitlerle vatandaşlarımıza sunduk. Bunu başarabilen tek kurumuz. Riskli yapıların maliyetine dönüşmesini sağlıyoruz. Kar değil, afet odaklı bir anlayış ile bunları yaptık. İstanbul Yenileniyor sistemimiz vatandaşa umut oldu. Dar gelirli aileler ve emeklileri kapsayan İBB Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketimiz can suyu oldu. İstanbul Yenileniyor’a binlerce başvuru aldık. Binlerce kişiye deprem dirençli yeni konutlar ürettik. Anadolu’da rol model olacak projeler hayat geçirdik. Deprem dirençli İstanbul hedefi ile ilçe belediyelerinin kentsel dönüşümde aktif rol alması ve süreçleri hızlandırması için iş birliği protokolleri imzaladık ve bu dayanışmayı büyütüyoruz. Riskli yapıda yaşayan vatandaşlar maliyetine dönüşüm için istanbulyenileniyor.com’a başvurmalılar.” dedi.

Şehircilik Grubu şirketleri rol model olacak

İspark’ın ciddi bir işletme kabiliyetine sahip olduğunu, her ay milyonlarca vatandaşa hizmet verdiğini ve şirketin park alanı yatırımlarına devam ettiğini ifade eden Ali Kurt, yeni parklanma modelleri ile bir deniz kenti olan İstanbul’da deniz parklanması anlamında da kamuya kaynak sağlayabilecek yeni yatırımların olabileceğine dikkat çekti. İstanbul’un peyzaj alanındaki tüm işlerini yapan İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş şirketi ile yeni tarım alanları üretip, çevreye duyarlı yeni teknolojileri geliştirmeye dair çalışmaları olduğunu belirtti. 1947’de kurulan ve İBB’nin en eski şirketlerinden biri olan İmar A.Ş şirketinin pasif hale gelmiş yapısının, kentsel dönüşüm çalışmaları ile daha aktif bir yapı haline getireceklerini ifade etti. Boğaziçi Yönetim şirketinin de sektöründe tesis yönetim standartlarını belirleyen ve geliştiren, Türkiye’nin en iyi tesis yönetim şirketi olmasını hedeflediklerini söyledi.