YAŞATMAK MI ÖLDÜRMEK Mİ?

Şafak ORTAÇ 29 Tem 2024

Şafak ORTAÇ
Tüm Yazıları
Evde beslenirse sorun yok. Ama sokakta tehlike teşkil ediyor. Bir kere evcil değil. Aşılı değil. İyi huylu mu değil mi bilmiyorsunuz üstelik vız vız sesi ve taşıdığı mikropla bulaşıcı hastalığa sebep oluyor. Sokakta sivrisinek barındırmak ne kadar doğru soruyorum size.

Sivrisinekler için acilen bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğu ortada. Yaz boyu insanı uyutmayan bu canlıyı isteyen evde besleyebilir. Kimse karışamaz. Ancak çoluk çocuk genç yaşlı demeden herkesi rahatsız eden sivrisinek meselesi ciddi bir sorun. O halde sezon sürerken kim sahiplenmek istiyorsa sahiplensin ama sokak sivrisineği konusuna acilen bir çözüm bulunsun. 

Böyle anlatılınca absürt oluyor ama hayvan severlerin sokak hayvanları konusundaki hissiyatı tam olarak budur. Yıllarca göz ardı edilen konunun nasıl çözümleneceğini düşüneduralım yasa tartışmalı bir atmosfer arasında çıktı. Yankıları ise sürüyor. Sokak köpeklerinden zarar görmüş pek çok kişinin yaşadığı travmayı anlıyorum. Yine de can almanın doğru çözüm olmadığına inanan biri olarak rahatsızım. Uygulamada en doğru yaklaşımı izleyerek göreceğiz. Umarım en kötüsüne tanık olmadan. 

Sahi sokak hayvanlarını öldürmeden bir çözüm bulalım gayretiyle hareket eden ülkemin insanının değil sokak hayvanlarını kendini beslemek konusunda yaşadığı sıkıntı ne olacak? Erken seçim yok deniyor. Ancak olası bir seçim için anketler ne diyor?  Aklımda türlü sorular var. Hava sıcak gündem sıcak! Savaş atmosferi dünyayı sarmış, bir takım kirli lobiler ellerini ovuşturuyor. İnsanın insan kalabilmesi zor. Savaş tam tamlarınızı alın gidin Allah aşkına. Zira insanoğlu savaşsız da yok edebiliyor diye bağırmak geliyor içimden!