SESSİZ LÜKS AKIMI

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Çoğu zaman moda dünyasında gösterişli parçaların varlığına rastlıyoruz.

Ve sonunda tabela gibi giyinme devri bitti. Tabii bitti ama güngörmemişler yine tabela gibi gezmeye devam edecekler. Ama artık sessiz lüks modası var. 

Çoğu zaman moda dünyasında gösterişli parçaların varlığına rastlıyoruz. Örneğin, kürklerle, tüm boynu kaplayan kolyelerle, kocaman halka küpelerle ve üzerindeki desenlerle göz kamaştıran elbiselere şahit oluyoruz. Bu parçalar her ne kadar kombinlerin zengin, şık ve yoğun gözükmesini sağlasa da artık moda dünyasında gösterişin azaldığını gözlemlemeye başladık.

Giyim trendlerini değişikliğe uğratan ve parçaların gösterişli olmayı bir kenara bırakmasına yol açan bu duruma sessiz lüks deniyor. Bir moda akımı olarak tanımlayabileceğimiz sessiz lüks, her geçen gün popülerleşiyor ve çeşitli büyük markaları etkisi altına alıyor. Bu markalar arasinda The Row, Saint Laurent, Loro Piana, Bite Studios ve Ralph Lauren bulunuyor. Tabii, sessiz lüksü benimseyen giyim markası örneklerini çoğaltmak da mümkün.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz markaların Instagram hesaplarını incelediğiniz zaman sessiz lüks kavramının varlığını daha iyi anlayabilirsiniz. Bu hesaplarda rastlayacağınız her logosuz ve tek renkli t-shirt, gömlek, elbise, pantolon ve çanta aslında sessiz lüksün somut bir örneği.

Kaliteyle sadeliği bir araya getiren sessiz lüks, gösterişten uzak bir tavır takınarak moda dünyasını şekillendirmeye çalışan bir akım. Bu akıma dahil olan insanlar, ‘süslü’ sıfatının tam zıttı bir konumda yer alıyorlar ve yüksek kaliteli parçaları kombinlerine dahil ediyorlar. Dayanıklılığı, minimalizmi, sadeliği ve doğallığı kesiştiren sessiz lüks, büyük marka logolarını ve aşırıya kaçan desenleri reddediyor.

Hem kadınları hem de erkekleri içine çeken sessiz lüks, ‘’Bu giysiye bu kadar para mı verdin?’’ sorusunu da beraberinde getiriyor. Her ne kadar bu akımın bir parçası olan kıyafetler gösterişten uzak olsa da kalitelerinden ötürü yüksek fiyatlara satılıyorlar. Anlayacağınız, sessiz lüks kavramını benimseyen ve kişisel değerlerini kombinlerinde öne çıkartmak isteyen insanlar büyük bir Gucci logosu içeren altın renkli kemerlere verecekleri parayı beyaz ve desen içermeyen düğmeli bir klasik gömleğe yatırıyorlar.

GÜNÜN SÖZÜ: MODA ARTIK DAHA ASİL ÇÜNKÜ MODA ARTIK SESSİZ LÜKS