FETİHLER SULTANI

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
İlk önce TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmed Zaid Sobacı ve tüm ekibini kutlamak isterim. Böyle özel bir yapımı hayata geçirdikleri için. Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşen muhteşem bir galayla seyirciyle buluştu. Dizi 10 üzerinden bir not verilecekse 10 tam puan. Gelelim dizinin içeriğine TRT 1 ekranlarının yeni dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı, Osmanlı'nın en önemli hükümdarlarından biri olan Fatih Sultan Mehmet'in hayatına odaklanıyor.

Şehzade Alaaddin'in beklenmedik ölümüyle sarsılan Murad Han, Bursa'ya çekilir. Yerine oğlu Şehzade Mehmed geçer. Mehmed, Avrupalı devletler tarafından toy gözükse de, gerçekte durum farklıdır. Tahta çıkan Sultan Mehmed, ilk büyük mücadelesini Bizans'a sığınan ve destek alan Orhan'a karşı verecektir. Orhan, Mehmed'in genç ve toy olduğunu düşünerek onu alt etmek isterken, Mehmed tahtın sahibi olduğunu kanıtlamak için onunla mücadele etmektedir.

Sultan Mehmed'in aklında bir düş vardır: Konstantiniyye'yi fethetmek. Bu hedefi gerçekleştirmek için vezirleri toplar. Ancak çevresindekiler Mehmed'in maksadını anlamazlar. Çandarlı'nın liderliğindeki bir grup, Konstantiniyye'nin alınmasının zor olduğunu düşünerek Mehmed'i ikna etmeye çalışır. Ancak Mehmed, diğerlerinden farklıdır ve kararlıdır. Hazırlıklara başlamalarını emreder.

MEHMED: FETİHLER SULTANI OYUNCULARI

Serkan Çayoğlu-Sultan Mehmed

Selim Bayraktar-Çandarlı

Fikret Kuşkan-Notaras

Tuba Ünsal-Mara Hatun

Seçkin Özdemir-Konstantinos

Teoman Kumbaracıbaşı-Sultan Murad

Emine Ün-Halime Hatun

Kenan Çoban-Malkoçoğlu Bali Bey

Açelya Akkoyun-Hüma Hatun

Volkan Keskin-Demetrios

Esila Umut-Eleni

Bülent Alkış-Şehabeddin

Ayşegül Günay-Helena Dragas

Cebrail Esen-Reyhan Ağa

Tolga Akkaya-Saltuk

Ertuğrul Postoğlu-İshak Paşa

Sinan Albayrak-Zağanos Paşa

Ali Nuri Türkoğlu-Şehzade Orhan

Kaan Yalçın-Malkoçoğlu Hamza Bey

Recep Çavdar-Saruca Paşa

Ali Sinan Demir-Kurtçu Doğan

NEREDE ÇEKİLİYOR, SETLERİ NEREDE?

Mehmed Fetihler Sultanı dizisi, hem yurt dışında hem de ülkemizde çekilmekte. Dizinin yurt dışı çekimleri İran'da Nour Cinema City Platosu'nda yapıldı.

İÇ ANADOLU'DA EMİR CAN İĞREK FIRTINASI

Alternatif müziğin son döneme şarkılarıyla damgasını vuran ismi Emir Can İğrek, İç Anadolu bölgesinde fırtına gibi esti. Konya ve Kayseri'de DK Event Organizasyonuyla konserler veren Emir Can İğrek'in biletleri günler öncesinden tükendi.Sahne temposu hiç düşmeyen, şarkıları ve kendi enerjisi ile adeta devleşen Emir Can İğrek her konserinde büyük bir seyirci korosu eşlik etti. Konsere saatler kala kapıda uzun kuyruklar oluşturan sanatçı fanları, alanda ellerinde sevgilerini ve hayranlıklarını ifade ettikleri pankartlarla görsel bir sevgi şöleni yarattılar.90 dakika sahnede kalan, hayranlarının tek tek kendisi için özel hazırladıkları pankartlarını okuyan Emir Can İğrek, ilk günden bu yana kendisini bırakmayan tüm sevenlerine kalpten teşekkür etti. Sanatçı hem konserde hem de sonrasında hayranları ile fotoğraf çektirdi.

GÜNÜN SÖZÜ: FATİH SULTAN MEHMED