Kültür Sanat

Yağmur Bağlar'dan dünyada ilk olacak sergi

İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda gerçekleşen “Havariler” adlı kişisel sergisinde karanlığa isyan eden ve aydınlığa sığınmayı arzulayan insanların fiziksel ve ruhsal kurtuluş arayışını ele alan Yağmur Bağlar, Merhaba dergisinin Ekim 2024 sayısına konuk oldu ve açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

 Yağmur Bağlar'ın Merhaba dergisine verdiği açıklamalar şu şekilde;

“Şu anda renk körlerine yönelik “Ötesini Gör” adlı yeni projemin çalışmalarını sürdürüyorum. Yeni yılda açacağım bu sergi sadece Türkiye’de değil dünyada ilk olacak”  diyen Bağlar  “Bedenimizin fiziksel sınırlarının ve aklın tek başına kavrayamadığı bir boyuta sanat ile geçiyoruz. Biz sanatçılar içsel farkındalığımıza bilinç ötesi enerji, sevgi ve şefkat eşliğinde erişiyor ve insanların da kendi iç dünyasına böyle hitap etmesini sağlıyoruz. Bunu yapan gözler değil, kalp gözüdür. Kalp gözü sevgi, empati ve içsel bilgelik aracılığıyla dünyaya bakma yeteneğini ifade eder. Kalp gözü açılmış kişiler, daha derin bir anlayış ve sezgiyle etraflarındaki insanları ve olayları görme yetisine sahip olurlar.Sanatın özü, insanı fiziksel gerçeklikten çıkarıp ruhsal bir yolculuğa çıkarmaktır. Sanatçılar olarak, yarattığımız her eserde bu içsel farkındalığı ve sezgiyi yansıtmayı hedefleriz. şeklinde konuştu.

Röportajın tamamının yer aldığı Merhaba dergisi Sev Medya Yayın Grubu tarafından yayınlanıyor ve dijital platformlarda bulunuyor.