Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ecdat yadigarı eserlere yönelik restorasyon çalışmaları devam ediyor. Ülke çapındaki 25 bölge müdürlüğü sınırları içerisinde yer alan camiden çeşmeye, türbeden çarşıya, müzeden medreseye uzanan bir çeşitlilikte onarım ve restorasyonlar yürütülüyor.
Restorasyon çalışmaları kapsamında, 6 Şubat depreminden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfa'da yoğun şekilde vakıf eser tadilat, onarım, konservasyon ve restorasyon programı devam ediyor. Hatay'da, aralarında Mahremiye, Ulu, Sokullu Mehmet Paşa, Habib-i Neccar ve Mahremiye camileri ile Mar Yuhanna, Rum Katolik, Süryani Katolik Kiliseleri, Kurşunlu Han, Kuyumcular Çarşısı, Kurtuluş Hamamı ve Yenişehir Değirmeni gibi yapıların bulunduğu 34 vakıf eserinde; Gaziantep'te ise Tekke, Nuri Mehmet Paşa, Tahtani, Çarşı ve Kozanlı gibi camiler ile çeşitli mescit, bedesten ve kütüphane de onarım çalışmaları yapılıyor.
İstanbul'da da Sultanahmet Camii, Beyazıt Camii, Abbas Ağa Camii, Süleymaniye Külliyesi, Zeyrek İmareti ve Tunuslu Hayrettin Paşa Konağı gibi vakıf yapılarında restorasyon çalışmaları sürüyor. Açıklamada, konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, ülke olarak kadim ve görkemli bir vakıf medeniyetine sahip olunduğunu belirterek şunları kaydetti: "Ecdadımız, sırf Allah rızasını gözeterek, insanlara faydalı olmayı murat ederek vatanı eserlerle donatmışlar. Bizler de onların emanetine sahip çıkmakla mükellefiz. Şu an 250'yi aşkın onarım ve restorasyon çalışması yürütüyoruz." Aksu, her biri aynı zamanda bir tarihi eser, bir sanatsal mekan olan bu yerleri zamanın yıpratıcılığından korumanın en temel görevleri olduğunu belirtti.